Metabolic Syndrome

מה בין הפוגה בדלקת מפרקים שגרונית ובין תסמונת מטבולית? (Joint Bone Spine)

חוקרים מתאילנד מדווחים במאמר שפורסם בכתב העת Joint Bone Spine על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין הפוגה בדלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) ובין סיכון מופחת להתפתחות תסמונת מטבולית.

מדגם המחקר כלל 267 חולים עם נתונים אודות פעילות המחלה, מצב תפקודי ומדדי תסמונת מטבולית. מרבית המשתתפים במחקר היו נשים (88%) והגיל הממוצע עמד על 59 שנים.

החוקרים מצאו כי 43 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית (16%) סבלו גם מתסמונת מטבולית. מניתוח סטטיסטי עלו שלושה גורמים בלתי-תלויים הקשורים עם תסמונת מטבולית: מדד מסת גוף גבוה יותר (יחס סיכויים של 1.2), רמת השכלה של 12 שנים או פחות (יחס סיכויים של 5.92) והפוגה במחלה (יחס סיכויים של 0.11).

המרכיב הנפוץ ביותר של תסמונת מטבולית היה יתר לחץ דם, כאשר 90.7% מהחולים עם תסמונת מטבולית סבלו מיתר לחץ דם, זאת בהשוואה ל-57.1% מאלו ללא התסמונת המטבולית.

בקבוצת החולים עם תסמונת מטבולית תועד שיעור גבוה יותר של טיפול ב-Rituximab, בהשוואה לאלו ללא תסמונת מטבולית (יחס סיכויים של 17.44).

הנתונים הצביעו על קשר בין רמת השכלה נמוכה ובין סיכון מוגבר לתסמונת מטבולית, ממצא שלא תואר במחקרים קודמים. לדבריהם, יש לכלול הדרכת מטופלים באשר לשינויים שעליהם לערוך באורחות חייהם במסגרת טיפולי שגרה.

Joint Bone Spine 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה