Lymphomas

השוואת משלב VA-CAP אל מול משלב R-CHOP בחולים עם לימפומה של תאי מנטל (The Lancet Oncology)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בהשוואה למשלב R-CHOP (Rituximab, Cyclophosphamide, Doxorubicin, Vincristine, Prednisone), משלב VR-CAP (Bortezomib, Rituximab, Cyclophosphamide, Doxorubicin, Prednisone) לווה בהישרדות ארוכה יותר משמעותית, עם פרופיל בטיחות צפוי וניתן לטיפול.

במאמר דיווחו החוקרים על תוצאות ההישרדות הסופיים ותוצאי הבטיחות בחולים שלקחו חלק במחקר LYM-3002. מדובר במחקר אקראי, בתווית-פתוחה, בשלב 3, אשר נערך ב-128 מרכזים ב-28 מדינות וכלל מבוגרים עם לימפומה של תאי מנטל (Mantle Cell Lymphoma), בשלב II-IV, אשר לא קיבלו טיפול קודם, אשר לא התאימו להשתלת מח עצם. המשתתפים חולקו באקראי לשישה או שמונה מחזורי טיפול במשלב VR-CAP או R-CHOP. התוצא העיקרי היה הישרדות כוללת, אשר נבחנה בניתוח לפי כוונה לטפל.

בתקופה שבין מאי 2008 ועד דצמבר 2011, חולקו באקראי 487 חולים. 268 חולים נכללו בניתוח המעקב הנוכחי (140 חולים בקבוצת VR-CAP ו-128 חולים בקבוצת R-CHOP).

לאחר חציון מעקב של 82 חודשים, חציון ההישרדות הכוללת היה ארוך יותר משמעותית בקבוצת הטיפול במשלב VR-CAP, בהשוואה למשלב R-CHOP (90.7 חודשים לעומת 55.7 חודשים; יחס סיכון של 0.66, p=0.001).

מאז ניתוח הנתונים הראשוני תועדו שלושה אירועים חריגים חדשים (מקרה אחד של אדנוקרצינומה של הריאה בדרגה 4 ומקרה אחד של סרטן קיבה בדרגה 4 בקבוצת הטיפול ב-VR-CAP; מקרה אחד של דלקת ריאות בדרגה 2 בקבוצת הטיפול ב-R-CHOP).

במהלך המעקב תועדו 241 מקרי תמותה, כולל 103 מבין 243 חולים (42%) בקבוצת הטיפול במשלב VR-CAP ו-138 מבין 244 חולים (57%) בקבוצת הטיפול ב-R-CHOP. התקדמות המחלה הייתה הסיבה הנפוצה ביותר לתמותה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהשלמת מחקרים נוספים להערכת תוצאות משלב VR-CAP בחולים עם לימפומה של תאי מנטל, אשר לא קיבלו טיפול קודם.

The Lancet Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה