Lung Cancer

יתרונות הקפדה על בדיקות סקר לסרטן ריאות לאורך זמן (Annals of Oncology)

הרחבת בדיקות סקר לסרטן ריאות מעבר לחמש שנים עשויה להשפיע משמעותית על התועלת ההישרדותית משנית לאבחנת מחלה בשלב מוקדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Annals of Oncology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר NLST (National Lung Screening Trial) הדגים הפחתת תמותה עקב סרטן ריאות בעקבות בדיקות סקר לסרטן ריאות, המבוצעות פעם בשנה לאורך שלוש שנים באמצעות LDCT (Low Dose Computed Tomography). כעת הם בחנו את התועלת של הארכת בדיקות הסקר מעבר לחמש שנים ואת ההשפעה על התמותה הכוללת והתמותה ספציפית לסרטן ריאות לאחר עשר שנים.

במחקר MILD (Multicentric Italian Lung Detection) חולקו באקראי 4,099 משתתפים לקבוצת סקירה (2,376 משתתפים), עם הקצאה אקראית נוספת לבדיקת LDCT פעם בשנה (1,190 משתתפים) או פעם בשנתיים (1,186 משתתפים) למשך חציון של שש שנים, או לקבוצת ביקורת (1,723 משתתפים) בהם לא בוצעה כל התערבות.

בין השנים 2005-2018 השלימו החוקרים מעקב מצטבר של 39,293 שנות-אדם. התוצאים העיקריים היו תמותה כוללת ותמותה ספציפית לסרטן ריאות לאחר עשר שנים.

מהנתונים עלה כי בקבוצת בדיקות סקר על-בסיס LDCT נרשמה ירידה של 39% בסיכון לתמותה משנית לסרטן ריאות לאחר עשר שנים (יחס סיכון של 0.61), בהשוואה לקבוצת הביקורת, וירידה של 20% בתמותה הכוללת (יחס סיכון של 0.80). התועלת של LDCT השתפרה לאחר מעל חמש שנות בדיקות סקר, עם ירידה של 58% בסיכון לתמותה עקב סרטן ריאות וירידה של 32% בסיכון לתמותה מכל-סיבה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי מחקר MILD מספקים עדויות נוספות לפיהן הארכת משך בדיקות סקר לסרטן ריאות מעבר לחמש שנים עשויה לשפר את התועלת של אבחנה מוקדמת של סרטן ריאות, עם ירידה גדולה יותר בשיעורי התמותה מכל-סיבה ותמותה עקב סרטן ריאות, בהשוואה לשיעורים שתוארו במחקר NLST.

Annals of Oncology, 01 April, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה