Insomnia

הבדלים ניכרים בסכנות של תרופות נפוצות לטיפול בהפרעות שינה (מתוך כנס ה-ASCP)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology עולה כי חלק מהתרופות הנפוצות לטיפול בהפרעות שינה מלוות בסיכון גבוה לתחלואה ותמותה. החוקרים מדווחים כי התרופות הבטוחות ביותר לשימוש היו תרופות ממשפחת בנזודיאזפינים ואלו ממשפחת Z-Drugs, דוגמת Eszopiclone, Zaleplon ו-Zolpidem. מנגד, Amitriptyline ו-Doxepin לוו בשיעורי תחלואה ותמותה גבוהים מאוד, כמו גם Quetiapine ו-Olanzapine.

החוקרים ביקשו לבחון את התחלואה והתמותה היחסית על-רקע טיפול ב-42 תרופות לאינסומניה, על-בסיס נתוני ה-National Poison Data System של ה-American Association of Poison Control Center לשנים 2000-2016. במהלך תקופה זו תועדו 876,662 חשיפות לאחת מ-42 התרופות ונרשמה עליה של פי 3.2 בשיעור האירועים החמורים.

החוקרים מדווחים כי העליה בהיקף התוצאים החמורים הינה מרשימה ולא ניתנת להסביר רק על-בסיס גדילת האוכלוסיה. נראה כי קבוצה זו של תרופות להפרעות שינה הינה אחת הקבוצות שהדגימה את העליה הגדולה ביותר בתוצאים החמורים.

כאמור, חלק מהתרופות נמצאו מסוכנות יותר מאחרות, עם מדדי תחלואה ותמותה גבוהים יותר. למרות שמינונים נמוכים יותר של תרופות אלו, כפי שמקובל במקרים של הפרעות שינה, עשויים להיות בטוחים בכמות מוגבלת, מהנתונים עולה כי חלק גדול מהמטופלים בתכשירים אלו נוטלים את התרופות בכמות רבה.

ההנחיות העדכניות בנושא הפרעות שינה מעודדות מטופלים לנסות תחילה שינויי היגיינת שינה או טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לאינסומניה. אעפ”י כן, חלק גדול מהחולים מעוניין בתרופות שיסייעו להם לישון.

נתונים אלו חשובים מאוד ומעידים כי על רופאים לנקוט אמצעי זהירות בכל הנוגע למתן מרשמים לתרופות אלו, בפרט לקשישים פגיעים.

מתוך כנס ה-ASCP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה