Infertility

הפרעות פוריות נפוצות יותר משמעותית בנשים בצבא לעומת אזרחיות (מתוך דו”ח SWAN)

בנשים בצבא ארצות הברית שיעורי הפרעות פוריות גבוהים יותר כמעט פי שלוש, בהשוואה לנשים באוכלוסיה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים מדו”ח SWAN (Service Women’s Action Network). יתרה מזאת, נשים אלו ניצבות בפני אתגרים הנוגעים לזמינות טיפולי פוריות, כמו גם בעיות הנוגעות להריונות לא-מתוכננים וזמינות אמצעי מניעה.

ישנן כ-369,000 נשים בשירות צבאי ולמעלה משני מיליון נשים ששירתו בצבא ארצות הברית. נשים ששירתו בצבא היוו למעלה מ-17% מהכוח הצבאי וכ-10% מאוכלוסיית יוצאי הצבא, שיעורים הצפויים לעלות באופן אקספוננציאלי בשנים הקרובות.

הסקר המקיף כלל 799 נשים בצבא, שסווגו לארבע קטגוריות: יוצאות צבא, נשים שיצאו לפנסיה מהצבא, משמר אזרחי, ונשים בשירות צבאי.

בכלל הקטגוריות, 33% מהנשים דיווחו על בעיות בכניסה להיריון, כולל 30% מהנשים שפרשו מהצבא, 33% מאלו במשמר האזרחי ו-37% מהנשים בשירות פעיל. מדובר בשיעור גבוה יותר משמעותית מהממוצע הארצי, העומד על כ-12% מהנשים האזרחיות.

לפי ה-CDC, גיל האישה הוא מרכיב מרכזי בהפרעות פוריות והדו”ח מציין כי מחויבויות לעבודה מובילות לכך שחלק מהנשים בצבא דוחות את נושא הבאת ילדים לעולם. בנוסף, גישה לטיפולים להפרעות פוריות היא מוגבלת לאוכלוסיה זו, כאשר ישנם רק חמישה בתי חולים צבאיים המספקים טווח מלא של טיפולים להפרעות פוריות ורשימת ההמתנה לטיפולים במרכזים אלו היא ארוכה כך שנשים רבות בצבא לעיתים קרובות נדרשות לשלם מכיסן על הטיפולים.

מעבר למכשולים הנוגעים לטיפול בבתי חולים, חלק מהנשים דיווחו כי לא היו זכאות לטיפולי פוריות מאחר ולא היו נשואות או שהיו לסביות, דבר העומד בניגוד למדיניות הצבא. בעוד שהמדיניות הרשמית היא לספק טיפולי פוריות ללא קשר להעדפה המינית או המצב המשפחתי, מהמחקר עולה כי המציאות אינה עולה בקנה אחד עם המדיניות.

בסיכומו של דבר, החוקרים כותבים יש להבין טוב יותר את הגורמים לשיעורי החריגים של הפרעות פוריות בנשים בצבא ולהתייחס באופן מעמיק יותר למכשולים לטיפול.

מהדו”ח עלה עוד כי 95% מהנשים בשירות פעיל דיווחו על גישה לאמצעי המועדף עליהן למניעת היריון. בינתיים, עד 35% מההריונות של נשים שפרשו מהצבא סווגו כהריונות לא-מתוכננים, אם כי שיעורי הריונות אלו היו נמוכים משמעותית בקרב נשים בשירות צבאי פעיל (13%) או במשמר האזרחי (15%).  האפשרויות לנשים עם הריון לא-מתוכנן הן מאוד מוגבלות בצבא, כאשר הבחירה היחידה במערכת הבריאות היא להשלים את ההיריון, אלא אם ההיריון הינו תוצאה של מעשה אונס או גילוי עריות, או אם האם מצויה בסיכון.

מתוך דו”ח SWAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי בנשים הרות עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה יותר לקדם-רעלת הריון, קרדיומיופתיה סביב הלידה, הפרעת קצב לב, נזק כלייתי חד ותרומבואמבוליזם ורידי במהלך האשפוז סביב הלידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית סיכון מוגבר לסיבוכים […]

  • רופא ועובד מעבדה חשודים בייבוא ביציות מופרות מתורמת נשאית המופיליה מגיאורגיה

    רופא ועובד מעבדה חשודים בייבוא ביציות מופרות מתורמת נשאית המופיליה מגיאורגיה

    בהודעה משותפת למפלג ההונאה של משטרת מחוז ת"א ומשרד הבריאות פרסמה אתמול דוברות משרד הבריאות כי בעקבות דיווח של משרד הבריאות המשטרה פתחה בחקירה סמויה ומורכבת, הנוגעת לחשד לביצוע עבירות מרמה בנסיבות מחמירות, מעשה העלול להפיץ מחלה ועבירות נוספות, בעקבות פרשייה של יבוא ביציות מופרות מגאורגיה עם מחלה גנטית לשם טיפול (IVF) ) בהפריה חוץ גופית לנשים בארץ.

  • האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לרמות ויטמין D בדם האם בזמן היריון עשויה להיות השפעה על הסיכון ארוך הטווח לשברים בצאצאים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין רמות ויטמין D בדם האם בזמן הריון ובין בריאות העצם. […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה