Hypoglycemia

מחקר CONFIRM : עדיפות לטרגלודק על-פני טוג’או בשיפור איזון גליקמי והפחתת אירועי היפוגליקמיה (ADA 2018)


במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (American Diabetes Association) פורסמו תוצאות מחקר CONFIRM, מחקר עולם-אמיתי בקנה מידה גדול, להשוואת יעילות טרגלודק (Insulin Degludec) אל מול טוג’או (Insulin Glargine U300) בחולים נאיביים לאינסולין.

המחקר הרטרוספקטיבי, לא-התערבותי, כלל 4,056 מבוגרים בארצות הברית עם סוכרת מסוג 2, אשר החלו לראשונה טיפול באינסולין בזאלי. שתי הקבוצות היו דומות בגודלן (2,028 חולים טופלו בטרגלודק ומספר דומה של חולים טופל בטוג’או), עם התאמה במאפייני הבסיס של חולים בשתי הקבוצות.

כל החולים לא היו מאוזנים היטב תחת טיפול פומי בתרופה אחת לפחות לסוכרת וקיבלו מרשם לטיפול בטרגלודק או טוג’או, בהתאם לנוהג המקומי. הרשומות הרפואיות הממוחשבות שימשו לאיסוף הנתונים והתוצא העיקרי היה השינוי בריכוז המוגלובין מסוכרר מתחילת המחקר ועד לאחר שישה חודשים. תוצאי סיום משניים כללו את שיעור אירועי היפוגליקמיה, שיעור החולים עם לפחות אירוע היפוגליקמיה אחד ושיעורי הפסקת הטיפול התרופתי.

החוקרים מדווחים כי לאחר שישה חודשי טיפול, בקרב מטופלים בטרגלודק הירידה בריכוז המוגלובין מסוכרר הייתה גדולה יותר באופן מובהק סטטיסטי בהשוואה למטופלים בטוג’או (1.5%- לעומת 1.2%-, בהתאמה).

כאמור, כתוצא סיום משני בחנו החוקרים את אירועי ההיפוגליקמיה, אשר נעו בין דרגה קלה ועד חמורה ונקבעו לאחר אבחנת רופא. שיעור אירועי היפוגליקמיה היה נמוך ב-30% עם טרגלודק, בהשוואה לטוג’או.

מהנתונים עלה עוד כי בחולים שטופלו בטרגלודק נרשם סיכוי גבוה יותר להמשיך בטיפול התרופתי שניתן להם, כאשר בקרב מטופלים בטוג’או תועד שיעור גבוה ב-37% של הפסקת הטיפול לאחר שנתיים.

החוקרים כותבים כי מחקרי עולם-אמיתי חשובים במטרה להבין כיצד מחקרים קליניים מתורגמים למציאות. תוצאות מחקר CONFIRM מצטרפות לבסיס העדויות התומך בטיפול בטרגלודק במבוגרים עם סוכרת מסוג 2.

מתוך כנס ה-ADA 2018

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה