Hypertension

לחץ דם גבוה בשלב מוקדם של ההיריון מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Am J Obstet Gynecol)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת American Journal of Obstetrics and Gynecology, עולה כי לחץ דם גבוה במהלך הטרימסטר הראשון של ההיריון, או עליה בלחץ הדם בין הטרימסטר הראשון והשני, מלווה בסיכון מוגבר ליתר לחץ דם הריוני וקדם רעלת היריון, שני סיבוכים המלווים בסיכון מוגבר לאירוע מוחי באם, לידה מוקדמת, לידת מת ולידת תינוק במשקל לידה קטן. קדם רעלת הריון מלווה גם בסיכון מוגבר לפרכוסים מסכני חיים באם.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר Nulliparous Pregnancy Outcomes Study: Monitoring Mothers-to-Be, מדגם פרוספקטיבי תצפיתי של נשים שלא ילדו בעבר וכעת היו בהיריון של עובר יחיד וטופלו בשמונה מרכזים בין 2010-2014. המחקר כלל 8,999 נשים ללא היסטוריה של יתר לחץ דם או סוכרת לפני ההיריון.

מבין הנשים עם לחץ דם מוגבר בטרימסטר הראשון (120/80-129/80 מ”מ כספית), 30.3% פיתחו הפרעת יתר לחץ דם של ההיריון, המהווה עליה של 42% בסיכון בנשים עם לחץ דם תקין. מבין הנשים עם יתר לחץ דם בשלב 1 (130/80 עד 130/89 מ”מ כספית), 37.8% פיתחו הפרעת יתר לחץ דם של ההיריון, עליה של 80% בסיכון בהשוואה לנשים עם לחץ דם תקין. יתר לחץ דם בשלב 1 לווה בעליה של למעלה מפי 2.5 בסיכון לקדם רעלת היריון עם מאפיינים חמורים (סיכון יחסי מתוקן של 3.48).

עליה בלחץ הדם בין הטרימסטר הראשון והשני לוותה גם כן בסיכון מוגבר להפרעת יתר לחץ. גם בנשים עם לחץ דם תקין במהלך הטרימסטר הראשון, עליה בלחץ הדם הסיסטולי במהלך הטרימסטר השני הובילה לעליה בסיכון להפרעת יתר לחץ דם בהיקף של 41%, בהשוואה לנשים בהן לחץ הדם הסיסטולי ירד במהלך אותה תקופה. במידה והלחץ הדיאסטולי עלה, אזי הסיכון היה גבוה ב-23% בהשוואה לאלו בהן לחץ הדם הדיאסטולי ירד באותו פרק זמן.

החוקרים מקווים כי ממצאי המחקר יעודדו השלמת מחקרים נוספים בנושא.

Am J Obstet Gynecol. Published online June 27, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה