Hypertension

חשיבות הסף המוגדר להתחלת טיפול תרופתי לאיזון לחץ דם בפגים (Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed) והערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

פג

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מבריטניה על נתונים חדשים, מהם עולה כי בפגים שנולדו לאחר פחות מ-29 שבועות היריון, השימוש בתכשירים יונוטרופיים ולחץ הדם מושפעים מסף לחץ הדם שהוגדר כנקודת התחלת טיפול.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשלכות של קביעה במסגרת מחקר של רמות לחץ דם שונות להתערבות טיפול בפגים שנולדו לאחר פחות מ-29 שבועות היריון. הם השלימו מחקר אקראי פתוח, בתקופה שבין פברואר 2013 ועד אפריל 2015.

מדגם המחקר כלל 60 פגים, אשר נולדו לאחר פחות מ-29 שבועות היריון ולא סבלו ממומים מולדים מג’וריים. היילודים חולקו באקראי לדרגות שונות של לחץ דם עורקי ממוצע בו ניתנה תמיכה קרדיווסקולארית: גישה פעילה (פחות מ-30 מ”מ כספית), מתונה (פחות מגיל ההיריון במ”מ כספית) או מתירנית (סימנים של זילוח ירוד או פחות מ-19 מ”מ כספית). לאחר חציית סף זה, כל היילודים טופלו בהתאם לאותן הנחיות לטיפול. פרופילי לחץ הדם נשמרו באופן רציף; תפוקת הלב וזרימת דם בעורקי תרדמה נמדדו ביום הראשון והשלישי ונתוני EEG תועדו במהלך השבוע הראשון.

התוצא העיקרי של המחקר הוגדר כשימוש בתכשירים יונוטרופיים ולחץ הדם שהושג במשתתפים במחקר.

לאחר סקירת 134 מקרים, החוקרים כללו במחקר 60 משתתפים, בגיל היריון ממוצע של 25.8 שבועות ומשקל לידה של 817 גרם. לחץ הדם שנמדד בצורה פולשנית ביום הראשון ושימוש בתכשירים יונוטרופיים היו הגבוהים ביותר בקבוצת הטיפול בגישה פעילה והנמוכים ביותר בקבוצת הטיפול בגישה מתירנית. החוקרים לא זיהו הבדלים במשתנים ההמודינאמיים, בתרשימי ה-EEG, או בסיבוכים קליניים. כמו כן, לא תועדו הבדלים משמעותיים בממצאי בדיקת אולטרה-סאונד קרניאלי ובקבוצת הטיפול בגישה פעילה לא תועדו נגעים בפרנכימת המוח.

החוקרים כותבים כי סף לחץ הדם המשמש להתחלת טיפול בפגים משפיע על לחץ הדם הסופי ועל השימוש בתכשירים יונוטרופיים.

Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed. 2018 Jul 26

הערות עורך מדור נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

עדיין לא ברור מהו ל”ד תקין בפגים קטנים מאד. עבודה זו בדקה 3 פרוטוקולים לטיפול בל”ד נמוך. התברר שאין הבדל משמעותי בין הפרוטוקולים השונים מבחינת התוצאים אבל הפגים שטופלו בגישה בפעילה ביותר טופלו הרבה יותר מאשר הקבוצות האחרות. ייתכן כי ל”ד אינו המשתנה שיש צורך להתייחס אליו, אלא הזילוח לרקמה (Blood Flow) שהינו מדד חשוב יותר של כמות הדם והחמצן המגיעים לרקמה. לכן, לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין פרוטוקולי הטיפול השונים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה