Hypertension

טיפול באיבופרופן מעלה לחץ דם סיסטולי וסיכון להופעה חדשה של יתר לחץ דם (Eur Heart J)

בחולים עם דלקת מפרקים וסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, מתן איבופרופן במינון גבוה, הניתן עם מרשם רופא, השפיע לרעה על לחץ הדם יותר מטיפול ב-Naproxen או ב-Celecoxib במינון בינוני, כך עולה מתוצאות מחקר PRECISION-ABPM, שפורסמו בכתב העת European Heart Journal והוצגו במהלך כנס ה-European Society of Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות ממשפחת נוגדי-דיכאון שאינם סטרואידים הן בין התרופות הנפוצות לטיפול ברחבי העולם, אך מלוות בעליה בלחץ הדם וסיבוכים קרדיווסקולאריים. PRECISION-ABPM הינו תת-מחקר של מחקר PRECISION שנערך ב-60 אתרים, במטרה לקבוע את ההשפעות על לחץ הדם של Celecoxib לעומת Naproxen ו-Ibuprofen.

המחקר האקראי, כפל-סמיות, רב-מרכזי, כלל 444 חולים (גיל ממוצע של 62 שנים) עם אוסטיאוארתריטיס (92%) או דלקת מפרקים שגרונית (8%) ועדות לסיכון מוגבר למחלת עורקים כלילית, שטופלו ב-Celecoxib (100-200 מ”ג, פעמיים ביום), Ibuprofen (600-800 מ”ג, שלוש פעמים ביום) או Naproxen (במינון 375-500 מ”ג, פעמיים ביום) עם פלסבו תואם ביחס 1:1:1:, להערכת ההשפעה של לחץ דם אמבולטורי במהלך 24 שעות לאחר ארבעה חודשים.

השינוי בלחץ הדם הסיסטולי הממוצע במהלך 24 שעות בקבוצת הטיפול ב-Celecoxib; Ibuprofen ו-Naproxen עמד על 0.3- מ”מ כספית, 3.7 מ”מ כספית ו-1.6 מ”מ כספית, בהתאמה. הבדלים אלו בין Naproxen ובין Ibuprofen לא היו מובהקים סטטיסטית וכך גם ההבדל בין Celecoxib ובין Naproxen, אך ההבדל בין Celecoxib ו-Ibuprofe היה מובהק סטטיסטית (p=0.00009).

אחוז החולים עם לחץ דם תקין בתחילת הדרך, שפיתחו יתר לחץ דם (לחץ דם סיסטולי ממוצע במהלך 24 שעות של 130 מ”מ כספית ומעלה או לחץ דם דיאסטולי ממוצע של 80 מ”מ כספית ומעלה) עמד על 23.2% עם Ibuprofen; 19% עם Naproxen ו-10.3% עם Celecoxib (יחס סיכויים של 0.39 ויחס סיכויים של 0.49, בהתאמה, בהשוואה ל-Ibuprofen ו-Naproxen).

החוקרים מסכמים וכותבים כי במחקר PRECISION-ABPM, טיפול ב-Ibuprofen, בהשוואה ל-Celecoxib לווה בעליה משמעותית בלחץ דם סיסטולי, עם היארעות גבוהה יותר של הופעה חדשה של יתר לחץ דם.

Eur Heart J 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה