Hypertension

מעקב אחר יתר לחץ דם בגיל צעיר יכול למנוע מוות בגיל מבוגר/ מאמרו של ד”ר עדי לייבה ב”הארץ”

במאמר המתפרסם ב”הארץ” ע”י ד”ר עדי לייבה,  יו”ר החברה הישראלית ליל”ד,  מרפאת יל”ד, המכון לנפרולוגיה ויל”ד, בי”ח “שיבא”, תל השומר , הוא סוקר שני מחקרים שבוצעו לאחרונה במסגרת חיל הרפואה אשר מצביעים על כך שהופעת יתר לחץ דם בגיל צעיר קשורה לתחלואה קשה ומשמעותית בגיל מבוגר יותר.

במחקר שפורסם לאחרונה נמצא כי צעירים שהגיעו ללשכת הגיוס עם “קדם יתר לחץ דם” (כלומר בחלק העליון של הטווח הנורמלי) היו בסיכון מוגבר של 33% לפתח אי ספיקת כליות סופנית ודיאליזה. במחקר שפורסם לפני כשנה ע”י חיל הרפואה נמצא כי במעקב ארוך טווח אחר כ-8,000 חיילים שאובחנו בעת הגיוס כסובלים מיתר לחץ דם נמצא שקבוצה זו הייתה בסיכון מוגבר לתמותה משבץ לב של כפי 3 לעומת אלו שהיו ללא יל”ד בגיוס.

ד”ר לייבה מציין שה-USPSTF פירסם ב-2015 המלצות לבצע בדיקות לחץ דם בצעירים בריאים מעל גיל 18  מידי 3-5 שנים, ומעל גיל 40 פעם בשנה. לצעירים עם עודף משקל (עם BMI מעל 25 ק”ג/מ”ר) מומלץ לבצע את הבדיקה מידי שנה.

ד”ר לייבה מעדכן כי השנה הצטרפה ישראל למאמץ בינלאומי לביצוע בדיקות לחץ דם ל-1% מהאוכלוסיה (מידע נוסף על הפרוייקט המיוחד הזה באתר החברה ליל”ד – כאן) .

ד”ר לייבה מדגיש את חשיבות האיבחון המוקדם של יל”ד והוא מסכם כך :  “אבחון מוקדם מאפשר לערוך חיפוש אחר סימנים מחשידים המרמזים על מחלה כמו עיבוי שריר הלב באקו, חלבון בשתן ועיבוי דופן עורק התרדמה (העורק הראשי מהצוואר למוח). טיפול מתאים בסימנים המוקדמים יכול למנוע בהמשך תחלואה מסכנת חיים. “

למאמר המלא ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה