Hypertension

מכשירים רבים לניטור לחץ דם בבית אינם מדויקים (Am J Hypertens)

למרות שורופאים מתבססים יותר ויותר על ניטור לחץ דם באמצעות מכשירים ביתיים להתאמת הטיפול התרופתי לחולים עם יתר לחץ דם, חלק גדול מהמכשירים הללו אינם מדויקים דיו בכדי להתבסס עליהם, כך עולה מתוצאות מחקר קטן, שפורסמו בכתב העת American Journal of Hypertension.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הדיוק של מכשירים ביתיים לניטור לחץ הדם על-בסיס נתונים מ-85 חולים ובחנו את ההבדלים בין מכשירים למדידת לחץ דם בזרוע עליונה אל מול מכשירי שורש כף יד, מכשירים של חברות שונות, שרוולית קשה לעומת רכה ומכשירים שנבחנו בהתאם לסטנדרטיים המקובלים ואלו שלא עברו בדיקות דומות.

שני חוקרים בחנו כל משתתף בו-זמנית, עם סך כולל של תשע מדידות לחץ דם והחלפה בין המכשירים ששימשו בבית ומכשיר סטנדרטי במרפאה.

החוקרים מצאו כי מכשירים ביתיים דיווחו לעיתים קרובות יותר על מדדי לחץ דם סיסטולי שגויים. ב-54% מהנבדקים, ההבדל במדידות אל מול המכשיר המקצועי עמד על 5 מ”מ כספית כאשר ב-20% ההבדל עמד על 10 מ”מ כספית וב-7% עמד על 15 מ”מ כספית. באשר ללחץ הדם הסיסטולי, ההבדלים המקבילים תועדו ב-31%, 12% ו-1%, בהתאמה.

גודל הזרוע והמגדר היו הגורמים המנבאים העיקריים להבדל בלחץ הדם הסיסטולי, כאשר בגברים תועדו הבדלים גדולים יותר. כמו כן, גיל מבוגר יותר, היקף זרוע גדול יותר, שרוולית קשה ומודלים ישנים של המכשירים לוו בשכיחות גבוהה יותר של אי-דיוק במדידות לחץ דם דיאסטולי.

החוקרים כותבים כי גיל ונוקשות כלי הדם, לדוגמא, עשויים להוביל להבדלים משמעותיים במידה ולא מכיילים את מכשירי לחץ הדם עבור הנבדק.

Am J Hypertens 2017

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

בהקשר למאמר זה, יש לציין מחקר שפורסם לאחרונה ודיווח על עדיפות לניטור לחץ דם למשך 30 דקות במרפאה ע”פ מדידה שגרתית (Ann Fam Med) והציע פיתרון לבעיית תסמונת החלוק הלבן תוך שימוש במכשירים אמינים לבדיקה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה