Hepatitis C

ניתן לקצר את משך הטיפול כנגד זיהום בנגיף HCV (מתוך כנס ה-AASLD)

משטר טיפול בן שמונה שבועות, המשלב Glecaprevir עם Pibrentasvir (מבירט) עשוי להביא להעלמת מרבית הגנוטיפים של נגיף HCV (Hepatitis C Virus), בחולים שלא קיבלו טיפול קודם, עם שחמת מפוצה, כך עולה מתוצאות מחקר EXPEDITION-8. החוקרים מוסיפים כי הטיפול המקוצר צפוי להפחית את העלויות של הטיפול ולהביא לעליה בהיענות לטיפול.

החוקרים מסבירים כי משטר בן שמונה שבועות של משלב Glecaprevir עם Pibrentasvir אושר לכל הגנוטיפים של HCV בחולים ללא שחמת כבד, אך בחולים עם שחמת כבד, המשלב ניתן כיום ל-12 שבועות.

במסגרת המחקר נכללו 280 חולים עם זיהום בכל הגנוטיפים של נגיף HCV פרט לגנוטיפ 3, אשר לא קיבלו טיפול קודם. במחצית מהחולים ספירת הטסיות הייתה נמוכה מ-1,000 תאים/ליטר בתחילת המחקר, מדד Child-Pugh הממוצע עמד על 5 נקודות ו-60% מהמשתתפים היו גברים.

במרבית החולים (82%) תועד זיהום בגנוטיפ 1 של נגיף HCV, ב-9% הזיהום היה מגנוטיפ 2, ב-5% מדובר היה בגנוטיפ 4, ב-3% הזיהום היה מגנוטיפ 5 ובפחות מ-1% גנוטיפ 5 היה האחראי לזיהום.

האירועים החריגים הנפוצים כללו גרד (9%), עייפות (9%), כאבי ראש (7%) ובחילו (6%). מרבית האירועים החריגים היו בדרגה קלה ולא הובילו להפסקת הטיפול התרופתי. עוד תועדו חמישה אירועים חריגים חמורים, אך אלו לא נקשרו עם תרופת המחקר.

בכל חמשת החולים שפספסו את ביקור המעקב לאחר 12 שבועות העומס הנגיפי לא היה מדיד בעת הביקור הקודם. כל החולים שהשלימו 8 שבועות טיפול החלימו מהזיהום הנגיפי. מבין שני החולים שהפסיקו את הטיפול התרופתי מוקדם, באחד מהחולים תועדה החלמה.

ממצאים מעודדים אלו מרחיבים את שיעור החולים עם זיהום בנגיף HCV, המתאימים למשטר בן טיפול בן שמונה שבועות ב-Glecaprevir עם Pibrentasvir לכ-85% מהחולים בארצות הברית.

לאחר ההצלחה המוקדמת באוכלוסיית המחקר, החוקרים הרחיבו את המחקר לכלול 60 חולים עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 3 ומתכננים לדווח על ממצאים אלו באביב.

המשלב האחר היחיד המאושר לשימוש כטיפול לאורך שמונה שבועות הוא Ledipasvir עם Sofosbuvir (הרווני). עם זאת, משטר זה מוגבל לחולים עם זיהום בנגיף HCV מגנוטיפ 1, ללא שחמת כבד ועם עומס נגיפי של פחות מ-6 מיליון יחידות בינלאומיות למ”ל.

מתוך כנס ה-AASLD

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה