Head and Neck Cancer

תוצאות מבטיחות לטיפול אימונותרפי ל-HNSCC (מתוך כנס ה-AACR)

מנתונים חדשים, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research , עולה כי טיפול ב-Nivolumab (אופדיבו) נמצא יעיל בטיפול בחולים עם ממאירות צאי קשקש גרורתית או חוזרת של ראש וצוואר (HNSCC או Head and Neck Squamous Cell Carcinoma), עמידה לטיפול בפלטינום.

מחקר CheckMate-141 כלל חולים עם HNSCC מתקדמת, עם התקדמות המחלה בתוך שישה חודשים ממתן טיפול מבוסס פלטינום. לחולים אלו הפרוגנוזה הגרועה ביותר מכלל החולים עם ממאירות זו.

המחקר כלל 361 חולים, בגיל חציוני של 60 שנים; 76.4% היו מעשנים בהווה או בעבר; 54.8% קיבלו שני קווי טיפול כימותרפי או יותר, 91.4% קיבלו טיפול קרינתי קודם.

החולים חולקו באקראי ביחס 2:1 לטיפול ב-Nivolumab (240 חולים) או לקבוצת ביקורת. הטיפול ב-Nivolumab ניתן במינון של 3 מ”ג/ק”ג כל שבועיים. 121 חולים בקבוצת הביקורת קיבלו טיפול סטנדרטי טיפול שבועי לפי בחירת החוקרים ב-Methotrexate, Docetaxel, או Cetuximab.

החולים יכלו להמשיך בטיפול ב-Nivolumab לאחר התקדמות המחלה במידה והייתה עדות לתועלת קלינית.

המחקר הופסק מוקדם מאחר ובניתוח הביניים של הממצאים, ועדת המעקב מצאה כי המחקר ענה על תוצא הסיום העיקרי וכי חולים בקבוצת הביקורת יכלו לחצות לקבוצת הטיפול ב-Nivolumab.

לאחר חציון מעקב של 5.1 חודשים בלבד, חציון ההישרדות הכולל עמד על 7.5 חודשים בחולים שטופלו ב-Nivolumab ו-5.1 חודשים באלו שקיבלו טיפול סטנדרטי. עם יחס סיכון של 0.70, בחולים שטופלו ב-Nivolumab תועדה ירידה של 30% בסיכון לתמותה. לאחר 12 חודשים, 36% מהחולים עדיין שרדו, זאת בהשוואה ל-16.6% מהחולים בקבוצת הביקורת.

לשם השוואה, החוקרים הציגו נתונים קודמים באוכלוסיה דומה של חולים שטופלו ב-Pembrolizumab במחקר KEYNOTE-012, כאשר הממצאים הצביעו על שיעורי הישרדות של 47% לאחר שנה אחת עם Pembrolizumab וחציון הישרדותי של 9.6 חודשים.

הממצאים מעידים כי נתוני ההישרדות במחקר CheckMate-141 מקבילים לאלו שתוארו עם תכשירים מקובלים לשימוש כקו-ראשון לממאירויות ראש וצוואר.

פרופיל הרעילות של Nivolumab ו-Pembrolizumab דומה מאוד. במחקר Pembrolizumab, שיעורי רעילות בכל דרגה עמדו על 13% מהחולים ושיעורי רעילות בדרגה 3/4 עמדו על 13% מהחולים.

מתוך כנס ה-AACR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה