HPV

סקירת פרופיל הבטיחות של חיסונים כנגד נגיף HPV (מתוך אתר מדסקייפ)


חיסונים כנגד נגיף HPV (Human Papillomavirus) היו במרכז דיווחים שגויים רבים, כאשר פעילים כנגד חיסונים טענו כי החיסון עלול לגרום לתסמונות כאב כרוניות, עייפות כרונית, תמותה פתאומית ומגוון הפרעות אוטואימוניות. בנוסף, הפעילים הרחיקו לכת וטענו כי החיסון מעלה את הסיכון להתנהגות מינית מסוכנת. טענות אלו לעיתים קרובות זכו לתמיכת התקשורת וכן מחקרים באיכות ירודה.

כתוצאה מחששות אלו, שיעור החיסונים כנגד HPV נותרו נמוכים. על-פי נתוני ה-CDC, רק 53% מהבנות ו-44% מהבנים קיבלו את המנות המומלצות. לפי ההערכות, חיסון כנגד HPV עשוי למנוע כ-29,000 מקרים של ממאירויות על-רקע הזיהום הנגיפי וכ-5,000 מקרי תמותה בכל שנה. לרוע המזל, מאחר ורק כמחצית מהמתבגרים בארצות הברית קיבלו את החיסון, כל שנה כ-15,000 אנשים צפויים לפתח ממאירות ו-2,000 צפויים למות עקב ממאירות אותה ניתן היה למנוע.

מיליוני דולרים הושקעו במחקרים להערכת הבטיחות של חיסוני HPV. טרם האישור, כ-30,000 משתתפים נבחנו לאורך שבע שנים ולאחר האישור, למעלה ממיליון אנשים נבחנו באופן מסודר, כולל הערכת סוגיות כאב כרוני ותסמונות עייפות, כמו גם מגוון מחלות ריאומטולוגיות שונות. באופן לא-מפתיע, החיסון כנגד HPV לא נמצא כגורם למחלה כרונית או מוגבלות. החיסון הנ”ל הינו ככל הנראה החיסון שנחקר בצורה הטובה ביותר ברחבי העולם, מבין החיסונים הזמינים כיום.

אחת החששות שהעלו לאחרונה הפעילים כנגד חיסונים היא שהחיסון כנגדHPVעלול לגרום לאי-ספיקה שחלתית ראשונית. לא ברור מה המקור לחשש זה, שכן נגיףHPVאינו פוגע בשחלות.

 אחד המחקרים הגדולים שבחן את בטיחות החיסון מצא כי מבין קרוב ל-200,000 נשים, 120 אובחנו עם אי-ספיקה שחלתית ראשונית. החוקרים לא זיהו עליה מובהקת סטטיסטית בסיכון לכשל שחלתי לאחר קבלת החיסון כנגד HPV. הם גם לא מצאו סיכון מוגבר לאחר קבלת חיסון Tdap, MenACWY, או חיסון מומת כנגד שפעת.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה