H. Pylori/Ulcer

מה בין נוגדנים כנגד הליקובקטר פילורי ובין COPD? (מתוך Thorax)

במאמר שפורסם בכתב העת Thorax מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי ובין ירידה בתפקוד הריאתי, הנובעת ככל הנראה מהשפעות של החיידק על התפתחות הריאות בשלב מוקדם יותר בחיים. עוד עולה קשר עם דלקת סיסטמית וסיכון מוגבר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומים סיסטמיים כרונים, דוגמת הליקובקטר פילורי, עשויים לתרום להתפתחות והתקדמות COPD. על-בסיס נתוני מחקר LHS (Lung Health Study) קבעו החוקרים את הקשר בין זיהום בהליקובקטר פילורי ובין חומרת והתקדמות COPD.

במסגרת המחקר הושלמו בדיקות נוגדנים מסוג IgG בדם ב-4,765 משתתפים עם COPD בדרגה קלה-עד-בינונית. לאחר מכן קבעו החוקרים את  הקשר בין מדדי FEV1 וקצב הירידה של FEV1 ותמותה לאורך 11 שנים.

מהתוצאות עולה כי כ-18% מהמשתתפים היו חיוביים לנוגדנים כנגד החיידק ובמשתתפים אלו תוארו ערכי FEV1 נמוכים יותר בכל ביקור במהלך המחקר, בהשוואה למשתתפים ללא עדות לנוגדנים כנגד החיידק (p=0.00012). עם זאת, במשתתפים עם עדות לנוגדנים כנגד הליקובקטר פילורי הגובה הממוצע היה נמוך ב-0.012 מטרים, בהשוואה לאלו ללא עדות לנוגדנים אלו. הקשר המובהק בין מדדי FEV1 ובין נוגדנים כנגד הליקובקטר פילורי נעלם כאשר החוקרים התבססו על אחוז FEV1 צפוי.

בנבדקים ללא עדות לנוגדנים כנגד הליקובקטר פילורי תועדו רמות CRP גבוהות יותר, בהשואה לאלו עם עדות לנוגדנים כנגד החיידק, כמו גם סיכון מוגבר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם (סיכון יחסי של 1.61, p=0.05).

Thorax. 2015;70(10):923-929.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה