Gastric cancer

טיפול באספירין מלווה בסיכון מופחת לסרטן קיבה לאחר טיפול להכחדת הליקובקטר פילורי (J Natl Cancer Inst)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of National Cancer Institute מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול באספירין לווה בסיכון מופחת לסרטן קיבה בחולים לאחר הכחדת הליקובקטר פילורי. ההשפעה הייתה הבולטת ביותר בקרב אלו שנטלו אספירין כל יום או עם טיפול במשך חמש שנים ומעלה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את ההשפעה של אספירין למניעת סרטן קיבה בחולים לאחר הכחדת הליקובקטר פילורי.

החוקרים זיהו משתתפים שקיבלו מרשם לטיפול משולש על-בסיס Clarithromycin כנגד הליקובקטר פילורי, בין 2003 ועד 2012. תקופת המעקב החלה עם טיפול להליקובקטר פילורי (תאריך אינדקס) והמחקר הסתיים בדצמבר 2015, במקרה של תמותה, או עם אבחנת סרטן קיבה.

טיפול באספירין הוגדר כנטילת התרופה לפחות פעם בשבוע. החוקרים לא כללו במחקר משתתפים בהם נכשל הטיפול להכחדת הליקובקטר פילורי, או חולים עם אבחנת סרטן קיבה בתוך 12 חודשים. ניתוח סטטיסטי שימש לקביעת יחס הסיכון לסרטן קיבה עם טיפול באספירין, תוך תקנון לגיל, מין, מחלות רקע ותרופות נלוות.

חציון משך המעקב עמד על 7.6 שנים ו-169 מבין 73,605 משתתפים (0.27%) פיתחו סרטן קיבה. שיעורי היארעות סרטן קיבה עמדו על 3.5 מקרים ל-10,000 שנות-אדם. טיפול באספירין לווה בסיכון מופחת לסרטן קיבה (יחס סיכויים של 0.30). הסיכון לסרטן קיבה פחת עם עליה בתדירות, משך ומינון הטיפול באספירין.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין טיפול באספירין נקשר עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן קיבה, כאשר הקשר היה תלוי תדירות, מינון ומשך הטיפול באספירין.

J Natl Cancer Inst. 2018;110(7):743-749

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה