Gastric cancer

תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Pembrolizumab בחולים עם סרטן קיבה מתקדם (Lancet)

אעפ”י שטיפול ב- Pembrolizumab(קיטרודה) אינו מוביל לשיפור ההישרדות הכוללת, בהשוואה ל-Paclitaxel, כטיפול קו-שני לסרטן קיבה מתקדם, בחולים נבחרים תתכן תועלת הישרדותית, כך עולה מתוצאות מחקר KEYNOTE-061.

החוקרים אספו נתונים אודות חולים מ-148 מרכזים רפואיים ב-30 מדינות והשוו את הטיפול ב- Pembrolizumab אל מול Paclitaxel כטיפול קו-שני במסגרת מחקר אקראי, בתווית-פתוחה, בשלב 3. מדגם המחקר כלל 592 חולים לאחר טיפול קודם כנגד סרטן קיבה מתקדם או סרטן בצומת וושט-קיבה; 395 חולים עם CPS (Combined Positive Score) של PD-L1 של 1 ומעלה.

חציון ההישרדות הכולל עמד על 9.1 חודשים עם Pembrolizumab ועל 8.3 חודשים עם Paclitaxel, הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית.

בקרב חולים עם מדד תפקודי אפסי לפי ECOG, חציון ההישרדות הכולל היה גבוה יותר משמעותית עם Pembrolizumab (12.3 חודשים), בהשוואה ל-Paclitaxel (9.3 חודשים), בעוד שחציון ההישרדות הכולל בחולים עם מדד תפקודי של 1 לא תועד הבדל מובהק סטטיסטית בין שני הטיפולים.

בניתוח פוסט-הוק, השפעת הטיפול ב- Pembrolizumab הייתה גדולה יותר בחולים עם מדד CPS של 10 ומעלה ובחולים עם MSI-H.

בקרב חולים עם מדד CPS של 1 ומעלה, שיעורי תגובה מאושרת היו דומים בשתי הקבוצות, אך חציון משך התגובה היה ארוך יותר עם Pembrolizumab (18 חודשים), לעומת Paclitaxel (5.2 חודשים).

שיעור גבוה יותר של מטופלים ב-Paclitaxel (84%), בהשוואה למטופלים ב- Pembrolizumab (53%) חוו אירועים חריגים שיוחסו לתרופת המחקר, ואירועים בדרגת חומרה 3-5 היו נפוצים יותר בקבוצת Paclitaxel (35%), לעומת קבוצת הטיפול ב- Pembrolizumab (14%).

החוקרים מציינים כי מחקר KEYNOTE 062, הנמשך בימים אלו, צפוי לספק הבנה טובה יותר אודות המיקום האופטימאלי של Pembrolizumab בשורת קווי הטיפול כנגד סרטן קיבה.

Lancet 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה