Fatty Liver

צריכה רבה יותר של בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר למחלת כבד שומני (Gut)

באלו הצורכים כמות רבה של חלבון מן החי ייתכן סיכון מוגבר לעודף שומן בכבד וסיכון גבוה יותר למחלת כבד שומני, שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease), בהשוואה לאלו בהם המקור העיקרי לצריכת חלבון הוא מן הצומח, כך עולה ממחקר חדש מהולנד, שפורסם במהלך חודש ינואר בכתב העת Gut.

החוקרים בחנו את הנתונים משאלוני תזונה ובדיקות להערכת שומן כבד שנערכו ב-3,882 מבוגרים, בגיל ממוצע של 70 שנים, כולל 1,337 חולים עם NAFLD; 1,205 מהאלו עם NAFLD סבלו מעודף-משקל.

באלו שהיה בעל משקל עודף וצרכו את כמות החלבונים מן החי הגדולה ביותר תועד סיכוי גבוה ב-54% לכבד שומני, בהשוואה לאלו שצרכו את כמות הבשר הקטנה ביותר. מדובר היה בגורם סיכון שהיה בלתי תלוי בגורמי סיכון נפוצים אחרים ל-NAFLD, דוגמת מאפיינים סוציו-דמוגרפיים אורחות חיים ומאפיינים מטבוליים.

בקרב משתתפים במחקר ללא כבד שומני תועדה צריכה ממוצעת של 2,052 קלוריות ביום, בהשוואה ל-1,996 קלוריות ביום, בממוצע, באלו עם כבד שומני.

באלו עם עדות לכבד שומני תועדה גם צריכה קלורית רבה יותר שמקורה בחלבונים: 16% בהשוואה ל-15.4% באלו ללא מחלת הכבד. צריכת ירקות הייתה דומה בשתי הקבוצות וצריכת בשר הייתה האחראית להבדלים בצריכת החלבונים בין הקבוצות.

למרות מגבלות המחקר והעובדה כי לא מדובר היה במחקר מבוקר, מומחים בתחום סבורים כי הממצאים מצטרפים לעדוית הקושרות בין הרגלי אכילה בריאים ובין סיכון מופחת למחלת כבד שומני, גם באלו בסיכון גנטי למחלה.

Gut 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה