Epilepsy

תוצאות טיפול ניתוחי ביילודים ופעוטות עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי (Neurosurg Focus)

ניתוח לטיפול באפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי ביילודים ופעוטות מספק הזדמנות משמעותית לשיפור תדירות הפרכוסים, התפתחות נוירו-קוגניטיבית ואיכות החיים של החולים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Neurosurgical Focus.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות הסיכונים הבתר-ניתוחיים, ניתוח לטיפול באפילפסיה מהווה גישה לגיטימית לטיפול או הקלה על ילדים עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי. מספר מאפיינים של ילדים אלו מובילים לכך שהערכה אופטימאלית וטיפול בילדים אלו כרוך באתגרים ייחודיים. ניתוח אפילפסיה בילדים מתחת לגיל שלוש שנים זכה לתשומת לב מצומצמת בספרות הרפואית, כאשר בעיקר פורסמו סדרות מקרים ומחקרים רטרוספקטיביים בנושא. כעת מציגים הכותבים תוצאות סקירה שיטתית של הספרות ובוחנים שיקולים להערכה קדם-ניתוחית וטיפול ניתוחי ביילודים ופעוטות עם אפליפסיה עמידה לטיפול תרופתי.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית על-בסיס הנחיות PRISMA, תוך התמקדות במחקרים שבחנו ילדים מתחת לגיל 3 שנים, אשר הופנו לניתוח לטיפול באפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי. על-בסיס מאגר PubMed החוקרים בחרו מאמרי סיקור-עמיתים שדיווחו על תוצאות הפרכוסים, עם ובלי תוצאות התפתחותיות ו/או סיבוכים בתר-ניתוחיים.

צוות החוקרים זיהה 20 מאמרים שפורסמו בין ינואר 1990 ועד מאי 2017, אשר ענו על קריטריוני הסקירה. כל המחקרים הנבחרים ייצגו סקירות רטרוספקטיביות, מחקרים תצפיתיים, או סדרות מקרים לא-מבוקרות.

אוסף המחקרים כללו 465 משתתפים שהשלימו ניתוח לניתוח או הסרה (18 מחקרים, 444 חולים) או הכנסת גירוי עצב הואגוס (שני מחקרים, 21 חולים). גילאי החולים בעת הניתוח נעו בין 28 ימים ועד 36 חודשים (ממוצע של 1.4 שנים).

החוקרים מספקים סיכום מפורט של סקירת הספרות, תוך התמקדות באתיולוגיות, הערכה קדם-ניתוחית, טיפולים ניתוחיים, תוצאות פרכוסים והתפתחות הילדים והאפשרות להחלמה תפקודית של יילודים ופעוטות עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי. בנוסף, הם דנים בשיקולים הייחודיים הנוגעים לקבוצת גיל זו.

למרות שישנם אתגרים משמעותיים, ניתוח לטיפול באפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי ביילודים ופעוטות עשוי לסייע בשיפור תדירות פרכוסים, התפתחות נוירו-קוגניטיבית ואיכות החיים של הילדים. הערכה מוצלחת וטיפול בילדים קטנים עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי דורש לקחת בחשבון משתנים ייחודיים הנוגעים לחוסר הבשלות הנוירולוגית והפיזיולוגית ולתחלואה הניתוחית.

Neurosurg Focus. 2018;45(3):e3

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה