Emergency medicine

עליה בזמני המתנה בחדרי מיון מלווה בעליה בהיקף החולים העוזבים בניגוד להמלצה רפואית (מתוך מדסקייפ)

יותר ויותר חולים עוזבים בתי חולים בקליפורניה בניגוד להמלצה הרפואית ומומחים טוענים כי הצפיפות בחדרי המיון הינה ככל הנראה הגורם לדבר. מהנתונים בנושא מקליפורניה עולה כי כ-352,000 ביקורים בחדרי מיון בשנת 2017 הסתיימו בעזיבת החולה את בית החולים לאחר שנבדק ע”י רופא אך לפני השלמת הטיפול הרפואי. מדובר בעליה של 57% או 128,000 מקרים משנת 2012, על-פי נתוני ה-Office of Statewide Health Planning and Development. עוד מדווחים החוקרים כי 322,000 חולים עזבו את חדר המיון מבלי שנבדקו ע”י רופא, עליה מ-315,000 באותה תקופה בשנת 2012.

מנהלי בתי חולים טוענים כי צפיפות-יתר הינה ככל הנראה הגורם למגמה זו. בחדרי המיון בקליפורניה נרשמה עליה של כ-20%, או 2.4 מיליון מקרים, בין 2012 עד 2017.

יתרה מזאת, זמני ההמתנה בחדרי המיון התארכו בחלק גדול מהמקרים בתקופה זו: בשנת 2017, חציון זמן ההמתנה בחדר מיון לפני אשפוז לבתי חולים בקליפורניה עמד על 336 דקות (מעט למעלה מ-5.5 שעות), כאשר מדובר בעליה של 15 דקות בהשוואה למצב בשנת 2012. חציון זמן ההמתנה עד לשחרור ללא אשפוז לבית החולים התקצר ב-12 דקות במהלך אותה תקופה, אך עדיין מדובר היה ביותר משעתיים וחצי בשנת 2017.

זמני ההמתנה בקליפורניה נותרו ארוכים מהממוצע הארצי. בשנת 2017, חציון משך השהות בחדרי מיון ברחבי המדינה לפני אשפוז היה קצר ב-80 דקות בהשוואה למצב בקליפורניה. בארבע מדינות מרילנד, ניו-יורק, ניו-ג’רזי ודלוור חציון זמן ההמתנה היה אף ארוך יותר.

העליה בהיקף החולים שעזבו מוקדם את חדרי המיון בקליפורניה הייתה מהירה יותר מהעלייה בכלל הביקורים בחדרי מיון. כ-2.4% מהביקורים בחדרי מיון בשנת 2017 הסתיימו בעזיבת החולה את חדר המיון בניגוד לעצה רפואית או הפסקה חדה של הטיפול לאחר בדיקת רופא, זאת בהשוואה לשיעור של 1.8% בשנת 2012.

מרבית המטופלים היו חולים אך לא במצב קריטי, כאשר המומחים טוענים כי לעיתים קרובות חולים העוזבים את חדר המיון מוקדם מנסים ליצור מצג שווא לפיו הם בסיכון גדול יותר לתחלואה ואף תמותה. אחרים העובדים בחדרי מיון הוסיפו כי לעיתים הם מוצאים עצמם בשיחות קשות עם חולים אמיתיים המתכננים לעזוב את חדר המיון.

בהשוואה לכלל החולים בחדרי מיון, אלו העוזבים בניגוד לעצה רפואית היו בשכיחות גבוהה יותר גברים; חולים בגילאי 20-39 שנים ואלו ללא ביטוח רפואי או תחת Medi-Cal, הביטוח הממשלתי לעניים. הם גם נטו יותר להתלונן על תסמינים לא-ספציפיים, כמו כאבי חזה או שיעול.

בין השנים 2012 עד 2017, מספר הביקורים בחדרי מיון במחוז פרסנו עלה בקרוב ל-95,000, או 37%. כ-9% מהמפגשים בחדרי מיון הסתיימו בעזיבה מוקדמת של החולה, שיעור גבוה פי שלוש מהממוצע הארצי.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

למרות שמדובר במחקר אמריקאי, לאור המצב במחלקות לרפואה דחופה בישראל ייתכן והנתונים רלוונטיים גם כאן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה