Eating disorders

מה בין הפרעות אכילה ובין דמנציה פרונטו-טמפוראלית? (JAMA Neurol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Neurology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין סוגים שונים של דמנציה פרונטו-טמפוראלית (FTD או Frontotemporal Dementia) ובין הרגלי אכילה שונים. בעוד שבחולים עם וריאנט התנהגותי של FTD תועדה אכילה מופרזת, בפרט צריכת מזונות עתירי-סוכר, בחולים עם דמנציה סמנטית תועד דפוס התנהגות נוקשה מאוד, כאשר לעיתים אכלו רק מזון מסוג מסוים.

מטרת המחקר הייתה להגדיר את חומרת הרגלי אכילה אבנורמאלים והעדפות סוכרוז, ולבחון את הקורלציה שלהן בחולים עם וריאנט התנהגותי של FTD ודמנציה סמנטית.

מדגם המחקר כלל 49 חולים עם דמנציה (19 עם וריאנט התנהגותי של FTD, 15 עם דמנציה סמנטית) והחוקרים בחנו את דפוסי האכילה שלהם, בהשוואה ל-25 ביקורות בריאות. המחקר נערך בין 1 בנובמבר, 2013, ועד 31 במאי, 2015 וניתוח הנתונים נעשה בין 1 ביוני עד 31 באוגוסט, 2015.

המשתתפים אכלו ארוחת בוקר מטעם המחקר והצריכה הקלורית והעדפות המזון שלהם נמדדו. שינויים בדפוסי האכילה נבחנו גם הם באמצעות שאלון APEHQ (Appetite and Eating Habits Questionnaire) ו-CBI (Cambridge Behavioral Invenory). העדפות סוכרוז נבחנו באמצעות מדיד דירוג חיבה של שלושה קינוחים עם תכולת סוכרוז משתנה.

גיאלי המשתתפים בכל ארבע הקבוצות נעו בין 62-66 שנים. בתום ארוחת המבחן, כל המשתתפים עם וריאנט התנהגותי של FTD הגדילו את הצריכה הקלורית הכוללת (ממוצע, 1,344 קלוריות), בהשוואה למחלת אלצהיימר (710 קלוריות), דמנציה סמנטית (573 קלוריות) וקבוצת ביקורת (603 קלוריות). בחולים עם וריאנט התנהגותי של FTD ודמנציה סמנטית תועדה העדפת סוכרות משמעותית, בהשוואה ליתר הקבוצות.

החוקרים זיהו קורלציה בין צריכה קלורית מוגברת ובין אטרופיה ברשתות עצבים ספציפיות, שהייתה שונה בין חולים עם וריאנט התנהגותי של FTD ודמנציה סמנטית.

החוקרים כותבים כי היפרפאגיה מוגברת מוגבלת לחולים עם וריאנט התנהגותי של FTD, מופיעה כל החולים עם אבחנה זו ותומכת באבחנה זו. זיהוי הרשתות העצביות המעורבות בבסיס הקשר בין הפרעות אכילה ודמנציה עשויות לסייע בטיפול במאפיינים אלו באוכלוסיית חולים זו.

JAMA Neurol. Published online January 25, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור אפליקציה ראשונה מסוגה תחת מרשם רופא לחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית. אפליקציית Rejoyn פותחה ע”י Otsuka Pharmaceutical ו-Click Therapeutics ותהיה זמינה עם מרשם בלבד למבוגרים בגילאי 22 שנים ומעלה, תחת טיפול רפואי, אשר כבר נוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון. החברות מצפות כי האפליקציה תהיה זמינה להורדה […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה