Diarrhea

ההשפעות ארוכות הטווח של השתלת צואה בטיפול בחולים עם זיהומי Clostridium difficile חוזרים (Alimentary Pharmacology and Therapeutics)

במאמר שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי FMT (Fecal Microbiota Transplantation) הינו טיפול בטוח, מקובל ובעל תועלת ממושכת בטווח הארוך בחולים עם אירועים חוזרים של זיהומי Clostridium difficile וייתכן כי מדובר באפשרות טובה יותר מטיפול אנטיביוטי.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות ארוכות הטווח של FMT בטיפול בחולים עם הישנות זיהומי Clostridium difficile ולהשוות את התוצאות אל מול חולים שטופלו אנטיביוטית.

מדגם המחקר כלל 84 חולים, מהם 45 השלימו טיפולי FMT ו-39 חולים שימשו כביקורות שטופלו אנטיביוטית והיו במעקב ממוצע של 3.8 שנים.

החוקרים מדווחים כי לא תועדו הבדלים בהיארעות מחלה חמורה (מחלת מעי דלקתית, ממאירות, מחלה אוטואימונית, אלרגיה, מחלות נוירולוגיות) בין קבוצות החולים. בנוסף, לא תועדו הבדלים בין הקבוצות מבחינת העליה במשקל.

בהשוואה לחולים שטופלו אנטיביוטית, חולים בקבוצת הטיפול ב-FMT דיווחו על שיפור מהר יותר משמעותית בהרגלי פעליות המעיים, עם פחות תפקוד מעי לא-סדיר ופחות תסמינים המערבים את מערכת העיכול העליונה, בהשוואה לחולים. שיעור גבוה יותר משמעותית של חולים בקבוצת FMT דיווחו על שיפור במצב הנפשי שלהם לאחר הטיפול. הנכונות לטיפול FMT בשל זיהום C. difficile חדש הייתה גדולה יותר משמעותית בשתי קבוצות הטיפול, בהשוואה לאפשרויות טיפול אחרות.

Alimentary Pharmacology and Therapeutics

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה