Diabetes

הבדלים בתועלת של שינוי אורחות חיים למניעת סוכרת באלו עם משק סוכר תקין בהשוואה לאלו עם הפרעה במשק סוכר בצום (Diabetologia)

מנתונים חדשים עולה כי שינויי אורחות חיים המומלצים לפי ה-AHA (American Heart Association), להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, מפחיתים באופן דרמטי גם את הסיכון לסוכרת, אך זאת רק באלו עם משק סוכר תקין בצום, ולא בחולים עם הפרעות בריכוז הסוכר בצום.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בריאות קרדיווסקולארית אידיאלית מלווה בסיכון מופחת לסוכרת. עם זאת, לא ברור אם קשר זה דומה באלו עם ערכי סוכר תקינים (ריכוז סוכר בצום של מתחת ל-100 מ”ג/ד”ל), בהשוואה לאלו עם הפרעה בריכוז סוכר בצום (100-124 מ”ג/ד”ל).

החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר REGARDS (REasons for Geographic and Racial Differences in Stroke). היארעות סוכרת נבחנה בקרב 7,758 משתתפים ללא סוכרת בתחילת הדרך (2003-2007), שהיו במעקב לאורך 9.5 שנים. החוקרים התבססו על רמות כולסטרול, לחץ דם, דיאטה, עישון, פעילות גופנית ומדד מסת הגוף, בכדי לסווג את המשתתפים על-פי מספר המרכיבים האידיאליים (0-1, 2-3, ו-4 ומעלה).

מהנתונים עולה כי מבין המשתתפים במחקר (גיל ממוצע של 63 שנים), תועדו 891 מקרים חדשים של סוכרת. בקרב משתתפים עם לפחות ארבעה מרכיבים קרדיווסקולאריים המאוזנים היטב, בהשוואה לאלו עם עד מרכיב אחד היה מאוזן היטב, הסיכון לסוכרת היה נמוך ב-80% באלו עם רמות סוכר תקינות בצום (6,004 משתתפים), אך לא תועדו ירידה משמעותית בסיכון לסוכרת בקרב אלו עם הפרעה במשק סוכר בצום (1,754 משתתפים).

בנוסף, היקף הקשר בין איזון אידיאלי של גורמי הסיכון ובין סיכון מופחת לסוכרת היה בולט יותר בקרב לבנים, בהשוואה למשתתפים אפריקאים-אמריקאים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי איזון אידיאלי של גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם לווה בירידה תלוית-מינון בסיכון לסוכרת בקרב משתתפים עם רמות סוכר תקינות בצום, אך לא באלו עם הפרעה במשק הסוכר בצום.

Diabetologia 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה