Depression

האם שוקולד מריר מספק הגנה מפני דיכאון? (Depress Anxiety)

צריכת שוקולד מריר עשויה להשפיע לטובה על מצב הרוח ולהקל על תסמיני דיכאון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Depression and Anxiety.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין צריכת שוקולד ובין תסמיני דיכאון במדגם גדול של מבוגרים בארצות הברית. החוקרים התבססו על נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) לשנים 2007-08 ו-2013-14 ואספו את נתוני צריכת שוקולד מריר בשתי תקופות בנות 24 שעות. תסמיני דיכאון נקבעו על-בסיס שאלון PHQ-9 (Patient Health Questionnaire), כאשר מדד של 10 נקודות ומעלה הצביע על תסמינים בעלי חשיבות קלינית.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין צריכת שוקולד ו(שוקולד מריר או שוקולד לא-מריר), כמו גם היקף צריכת שוקולד ובין תסמיני דיכאון בעלי חשיבות קלינית. מדגם המחקר לא כלל חולי סוכרת והחוקרים השלימו תקנון למשתנים סוציו-דמוגרפיים, אורחות חיים ומשתנים תזונתיים.

מהנתונים עולה כי 11.1% מהמשתתפים דיווחו על צריכת שוקולד, כאשר 1.4% דיווחו על צריכת שוקולד מריר.

למרות שצריכת שוקולד לא-מריר לא נקשרה בקשר מובהק עם תסמיני דיכאון בעלי חשיבות קלינית, החוקרים זיהו ירידה משמעותית של 70% בסיכוי לתסמיני דיכאון בעלי חשיבות קלינית (יחס סיכויים של 0.30, רווח בר-סמך 95% של 0.21-0.72) באלו שדיווחו על צריכת שוקולד מריר.

מניתוח הנתונים לפי היקף צריכת שוקולד עלה כי בקרב משתתפים עם הצריכה הרבה ביותר של שוקולד (104-454 גרם/יום) נרשמה ירידה של 57% בסיכוי לתסמיני דיכאון, השוואה לאלו שדיווחו כי לא נהגו לאכול שוקולד (יחס סיכויים של 0.43, רווח בר-סמך 95% של 0.19-0.96) לאחר תקנון לצריכת שוקולד מריר.

ממצאי המחקר מספקים הוכחה לכך שצריכת שוקולד, בפרט שוקולד מריר, עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת לתסמיני דיכאון בעלי חשיבות קלינית. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין את ההשפעות של צריכה ארוכת-טווח של שוקולד.

Depress Anxiety. Published online July 29, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה