Depression

לחץ בעבודה עשוי לתרום משמעותית להתפתחות מחלות פסיכיאטריות (Lancet Psychiatry)

בקרב אלו העוסקים בעבודה תובענית תתכן עליה בסיכון להתפתחות הפרעות פסיכיאטריות נפוצות במהלך החיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת Lancet Psychiatry. על-בסיס ממצאי המחקר, החוקרים משערים כי ייתכן והפחתת לחצים בעבודה עשויה לסייע במניעת כ-14% מהמקרים של דיכאון, חרדה והפרעות פסיכיאטריות נפוצות אחרות.

החוקרים בחנו את הקשר בין מתחים בעבודה בגיל 45 שנים ובין הסיכון להפרעות פסיכיאטריות נפוצות בגיל 50. הם לקחו בחשבון היסטוריה של הפרעות פסיכיאטריות במהלך החיים, עם מגוון רחב של ערפלנים אפשריים.

הנתונים מבוססים על 6,870 משתתפים במחקר UK National Child Development Study, מדגם בריטי גדול. המשתתפים השלימו שאלונים אודות סמכות החלטה וקצב עבודה, אינטנסיביות ודרישות סותרות.

החוקרים לקחו בחשבון גורמים שאינם קשורים במקום העבודה, דוגמת גירושין; בעיות כלכליות; אי-יציבות במגורים; אירועי דחק אחרים בחיים, דוגמת מוות או מחלה; ואת המזג והאישיות של העובדים.

                                          

במודל הסופי, שכלל תקנון לכלל הערפלנים שנבחנו, החוקרים מצאו כי עבודה תובענית (יחס סיכויים של 1.70), מעט שליטה על העבודה (יחס סיכויים של 1.89) ומתח רב בעבודה (יחס סיכויים של 2.22) הינם גורמים מנבאים בלתי-תלויים להתפתחות בעתיד של הפרעות פסיכיאטריות נפוצות.

ממצאי המחקר מדגישים את ההשפעה האפשרית על בריאות הציבור של התייחסות לגורמים הקשורים במתחים ולחצים במקום העבודה.

Lancet Psychiatry. Published online May 10, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה