Congestive heart failure

הערכת נוקשות הכבד מסייעת בניבוי חומרת אי-ספיקת לב והסיכון לתחלואה ותמותה (JACC Cardiovasc Imaging)

הערכת נוקשות הכבד באמצעות אלסטוגרפיה בעת השחרור מסייעת בהערכת חומרת אי-ספיקת לב והינה גורם המנבא אירועים חריגים, כולל תמותה לבבית ואשפוזים חוזרים עקב אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת JACC Cardiovascular Imaging.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם נוקשות של הכבד בעת השחרור משקפת גודש כבדי שיירי ומלווה בתוצאות גרועות יותר בחולי אי-ספיקת לב. לצורך כך, החוקרים בחנו את מדדי נוקשות הכבד בקרב 171 חולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לפני השחרור, באמצעות Fibroscan.

חציון מדדי נוקשות הכבד עמדו על 5.6 kPa (טווח של 2.4-39.7) וחציון לחץ מילוי צד ימין עמד על 5.7 מ”מ כספית (טווח 0.1-18.9 מ”מ כספית). החולים בשליש העליון של מדדי נוקשות הכבד (מעל 6.9 kPa, מקביל ללחץ מילוי צד-ימין של מעל 7.1 מ”מ כספית) תועדו מדד NYHA (New York Heart Association) מתקדם יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של גודש ורידי צוואר ואי-ספיקת מסתם טריקוסיפדלי בדרגה מתונה/חמורה, קוטר גדול יותר של הוריד הנבוב התחתון, רמות המוגלובין והמטוקריט נמוכות יותר, רמות בילירובין ישיר גבוהות יותר ודמיון במקטע הפליטה של חדר שמאל, בהשוואה לאלו בשלישים התחתונים.

במהלך המעקב (חציון של 203 ימים) תועדו שמונה מקרי תמותה (5%) ו-33 אשפוזים בשל אי-ספיקת לב (19%) (יחס סיכון של 3.57) בהשוואה לשלישונים האחרים. למרות קורלציה בין נוקשות הכבד ובין קוטר הוריד הנבוב התחתון ורמות בילירובין ישיר בדם ורמות BNP (Brain-Natriuretic Peptide), מדדי נוקשות הכבד ניבאו תוצאות גרועות יותר, גם לאחר תקנון למדדים אלו.

JACC Cardiovasc Imaging Published online January 17, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה