Congestive heart failure

גילוי מחודש של חשיבות כוונון מדדים המודינמיים כשילוב לטיפול המיטבי המקובל כיום באי ספיקת לב/מאת ד”ר גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

הטיפול בסימפטומים של אי ספיקת לבCHF-, אשר התרכז בכוונון מדדים המודינמיים בלבד, עם אינוטרופים, מרחיבי כלי דם, ומשתנים לא הקטינו את שיעורי התמותה והתחלואה הגבוהים.

התפניתחלה כאשר הטיפול התרכז בשבירת מעגל הקסמים של מנגנוני ההגנה המחמירים את המצב לאורך זמן. כך נולדה ההתוויה של הטיפול הרפואי מכוון הנחיות כיום –guideline-directed medical therapy) GDMT) , טיפול המושתת על תרופות במינון מקסימאלי מומלץ, החוסמות צירים ניורוהורמונלים של מנגנוני ההגנה – רנין, אנגיוטנסין, אלדוסטרון, ומערכת ניורואדרנרגית, טיפול אשר שיפר שרידות, אם אכן הוא נסבל במינון המומלץ, ואז נשלל צורך בכוונון המודינמי.

מטופלים עםCHFסימפטומתית ומקטע פליטה ירוד (HFrEF), מפיקים את מיטב היתרון מטיפול זה. תוספת טיפול ברסינכרוניזציה בהתאם לצורך ואו דפיברילטור אם נדרש, הורידו שיעורי תמותה לשנה מ 50% ל 10%. בכל זאת שיעורי התחלואה והתמותה באוכלוסייה זאת בדרגה תפקודית 3 גבוהים, עם שיעור גבהה של אשפוזים חוזרים, וצורך בטיפול תוך ורידי, הכרוכים בהחמרת תחזית.

במחקר נוכחי, החוקרים ביצעו ניתוח –POST HOC– במדגם של 456 מטופלים עםHFrEF המוגדר כ-EF≤ 40% , מתוך מחקרCHAMPION . מחקר הCHAMPION עצמו גייס 550 מטופלים עםCHFדרגה תפקודית 3 ללא התייחסות ל-EF, במטרה לבדוק בעזרת ניטור המודינמי אלחוטי, של לחץ ריאתיPAP)PAPדיאסטולי משקף לחץ מלוי של חדר שמאל או לחץ סף קפילארי ריאתי ממוצע-MEAN PCWP), האם אופטימיזציה נוספת של מדד המודינמי זה, עשויה לשפר עוד יותר תוצאי תחלואה ותמותה, במטופלים אלה אשר מסוגלים לקבלGDMTמקובל. כל המטופלים שגוייסו עברו צנתור ימני להערכה המודינמית ובהמשך השתלת חיישן לחץ ריאתי לפני רנדומיזציה.לקבוצת ההתערבותהוסף טיפול תרופתי בהתאם למדד המודינמי, במטרה לשמר על לחץ מלוי אופטימאלי יציב ברציפות, עם מרחיבי כלי דם ואו משתנים ( ועליה נוספת בGDMTאם צריך ואפשר). בקבוצת הביקורת הכוללתGDMTלפי ההנחיות, הרופאים המטפלים לא עודכנו במדדים ההמודינמיים, והטיפול הנוסף נקבע רק לפי עלית משקל ו או הופעת סימנים או סימפטומים שלCHF .  

להמשך הסקירה המלאה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה