Congestive heart failure

מרבית חולי אי-ספיקת לב באירופה אינם מטופלים היטב (Eur Heart J)

מרבית חולי אי-ספיקת לב באירופה אינם מקבלים את מינוני התרופות המומלצים וחולים אלו מצויים בסיכון מוגבר לתמותה או אשפוזים, בהשוואה לחולים המקבלים את הטיפול הנכון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת European Heart Journal.

לדברי החוקרים, למרות הנחיות ברורות בנושא, מרבית החולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל אינם מקבלים את מינוני היעד.

במסגרת המחקר הם בחנו את הנתונים אודות חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד מ-69 מרכזים ב-11 מדינות אירופאיות, שהיו במעקב למשך חציון של 21 חודשים. טיטרציה מוצלחת של הטיפול הוגדרה כאשר הגיעו למינון המומלץ של מעכבי ACE, ARB או חסמי ביתא לאחר שלושה חודשים של העלאת מינון, בהתאם להנחיות העדכניות של ה-ESC.

מבין 2,100 חולים, 22% נטלו את המינון המומלץ של מעכבי ACE או ARB ו-12% הגיעו למינון המומלץ של חסמי ביתא.

החוקרים זיהו הבדלים ניכרים בין מדינות, כאשר בחולים במדינות בדרום ומרכז אירופה מינוני מעכבי ACE/ARB וחסמי ביתא היו נמוכים יותר, בעוד שאלו במדינות סקנדינביות טופלו במינונים גבוהים יותר.

מהתוצאות עלה כי טיפול במינון נמוך ב-50% מהמינון המומלץ של מעכבי ACE/ARB או חסמי ביתא לווה בסיכון מוגבר לתמותה ו/או אשפוז עקב אי-ספיקת לב, בהשוואה לקבלת טיפול במינון המומלץ. נטילת מינון של 50-99% מהמינון המומץ לוותה בסיכון דומה לנטילת טיפול במינון המומלץ.

באלו שלא קיבלו את המינון המומלץ בשל תסמינים, תופעות לוואי או הפרעה בתפקד איבר שאינו הלב, תועדו שיעורי התמותה הכי גבוהים (יחס סיכון של 1.72 עם מעכבי ACE/ARB ושל 1.70 עם חסמי ביתא).

לסיכום, המסר העולה מתוצאות המחקר הוא כי חולי אי-ספיקת לב רבים אינם מקבלים את הטיפול במינונים המומלצים של תרופות מצילות חיים, דוגמת מעכבי ACE/ARB וחסמי ביתא.

Eur Heart J 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה