Colorectal cancer

הסוכנות הבינ”ל לחקר הסרטן : שתיית משקאות רותחים עלולה לגרום לסרטן וושט, קפה – לא ! (IACR, Lancet Oncology)

כמו שאומרים בדר”כ – “בשורה לאוהבי הקפה” , אבל בכל זאת עם אזהרה לאלה שאוהבים אותו “חם-רותח”…

הסוכנות הבינ”ל לחקר הסרטן (IACR ) הכריזה כי שתיית משקאות חמים מאוד, רותחים,  היא ככל הנראה מסרטנת. עם זאת, ע”פ הפרסום של ICAR , אין בשתיית משקאות שאינם רותחים סכנה כלשהיא.

הערכה חדשה זו מבוססת על עבודתם של 23 מדענים. הממצאים פורסמו כמונוגרף באתר IACR וב-Lancet Oncology . ע”פ ממצאי ההערכה עולה  ששתיית משקאות רותחים הינה אחת הסיבות האפשריות לסרטן הוושט, ושהסיבה היא החום ולא המשקה עצמו. סיווג שתיית משקאות רותחים כמסרטנים ע”י IACR הוגדר הקבוצה 2A .

המסקנות מבוססות על עדויות מוגבלות מתוך מחקרים אפידמיולוגים שהראו קשר חיובי בין סרטן הוושט ושתיית משקאות רותחים. ב-IACR מסבירים שבמקומות כמו סין, איראן, טורקיה ודרום אמריקה שבהם נהוג לשתות תה חם מאוד (מעל 70 מעלות צלסיוס) נמצא שהסיכון לסרטן וושט היה מוגבר וקשור למידת החום של שתיית המשקה.

במסגרת הפירסום הסוכנות גם מציינת שלא נמצא כל עדות לסיכון מוגבר לסרטן בשל שתיית קפה או תה “מייט” (תה צמחים שפופולארי בדרום אמריקה) . הודעה זו לגבי הקפה מהווה שינוי לממצאים והצהרות קודמות של IACR, אשר ב-1991 הגדיר שתיית קפה כגורם מסרטן אפשרי בסיווג של 2B . כאמור , לאחר הסקירה שנעשתה קבוצת העבודה הגיעה למסקנה ששתיית קפה אינה ניתנת לסיווג באשר להשפעת המסרטנת על בני אדם (קבוצה 3) .

הסוכנות מציינת שמחקרים אפידמיולוגיים רבים מצאו שלא היה סיכון מוגבר לסוגי סרטן רבים לשתיית קפה, והיו אף מחקרים שהצביעו על שתיית קפה כקשורה לסיכון מופחת של סרטן הכבד ורירית הרחם.

ה-IACR היא כידוע חלק מה-WHO ומעריכה על בסיס קבוע סיכון לסרטן של חומרים ומזונות שונים. בשנה האחרונה, הסוכנות פירסמה הודעה באשר לבשר לפיה צריכת בשר מעובד כמסרטן (בקבוצה 1) על בסיס עדויות מספקות באשר לסרטן קולורקטאלי , וקשר חיובי בין צריכת בשר מעובד לסרטן קיבה. ה-IACR סיווג גם את צריכת הבשר האדום כמסרטן אפשרי (קבוצה 2A) בשל הקשר שנצפה בעיקר בסרטן קולורקטאלי אך גם לסרטן הלבלב והערמונית.

לדיווח במדסקייפ

למונוגרף ב-IACR

לפירסום ב-Lancet Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות תוספת פרוביוטיקה לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית, כאשר מהממצאים עולה ירידה בשיעורי התלקחות מחלת המעי הדלקתית בחולים בהפוגה קלינית, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי משנית לטיפול. יתרה מזאת, טיפול פרוביוטי עשוי להביא לעליה בשיעורי הפוגה קלינית בחולים עם קוליטיס […]

  • בדיקת cfDNA לאבחון מוקדם של סרטן מעי גס (NEJM)

    בדיקת cfDNA לאבחון מוקדם של סרטן מעי גס (NEJM)

    בדיקת cfDNA, שמטרתה לזהות DNA לא תקין באנשים עם סיכון ממוצע לסרטן המעי הגס, זיהתה נכון סרטן מעי גס ברוב האנשים שנמצא כי חולים בסרטן, כך עולה ממחקר שפורסם ב-The New England Journal of Medicine

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    שתיית משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בכמות של שני ליטרים ומעלה בכל שבוע מלווה בעליה של 20% בסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין שתיית משקאות ממותקי-סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות ובין הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, לצד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה