Cirrhosis

האם צריכת קפה מוגברת מגנה מפני נזק כבדי על-רקע אלכוהול? (Aliment Pharmacol Ther)

מתוצאות סקירה חדשה, שפורסמו בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics, עולה כי צריכת קפה מוגברת עשויה להפחית את הסיכון לנזק כבדי עלרקע צריכה מוגברת של אוכל ואלכוהול. החוקרים בחנו את הנתונים מתשעה מחקרים קודמים עם כ-430,000 משתתפים, ומצאו כי צריכת שתי כוסות קפה נוספות ביום, לוותה בירידה של 44% בסיכון להתפתחות שחמת כבד.

החוקרים ערכו ניתוח של הנתונים להערכת צריכת קפה ממוצעת במחקרים קודמים, במטרה לקבוע את ההשפעה של צריכת שתי כוסות קפה נוספות על הסיכוי למחלת כבד. יחדיו, המחקרים כללו 1,990 חולים עם שחמת כבד.

בשמונה מבין תשעת המחקרים, הגדלת צריכת קפה בשתי כוסות ביום לוותה בירידה משמעותית בסיכון לשחמת כבד. בכל המחקרים, למעט אחד, הסיכון לשחמת כבד המשיך לרדת עם עליה במספר כוסות הקפה היומי.

בהשוואה לאלו שלא שתו כלל קפה, החוקרים מצאו קשר בין צריכת כוס קפה אחת ובין ירידה של 22% בסיכון לשחמת כבד. עם שתי כוסות קפה, הסיכון צנח ב-43%, כאשר עם שלוש כוסות קפה נרשמה ירידה של 57% ועם ארבע כוסות קפה נרשמה ירידה של 65% בסיכון לשחמת כבד.

עם זאת, הממצאים עדיין מותירים מספר שאלות פתוחות. לדוגמא, מחקר אחד מצא קשר בולט יותר בין צריכת קפה ובין סיכון מופחת לשחמת כבד עם קפה פילטר. יתרה מזאת, בעוד שהמחקרים לקחו בחשבון צריכת אלכוהול, לא כולם תקננו לגורמי סיכון אחרים לשחמת כבד וסוכרת.

Aliment Pharmacol Ther 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה