Chronic Kidney Disease

מה קורה כאשר מטפלים בנוגדי קרישה חדשים, במינון לא תואם לתפקוד כיליתי ? /מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

נוגדי הקרישה החדשים (NOAC ) מהווים טיפול מועדף היום למניעת אירועים תרומבואמבולים בפרפור פרוזדורים –AF– -עם דירוג  CHA2DS2-VASC מתאים.

4 מחקרים אקראיים רב מרכזים שכללו יחדיו כ 72.000 מטופלים, הדגימו יתרון בולט, עם הפחתה של- 50% בדמם התוך מוחי לעומת קומדין ובפישוט בטיפול.

אמנם אין צורך בניטור המינון אך כן צריך להתאים מינון, לפי תפקוד כיליתי, להתחשב במשקל גוף וגיל כאשר מדובר באליקוויס,  ולהתחשב באינטראקציה עם תרופות מסוימות.

היות ופינוי כלייתי שונה בין ה- NOAC השונים, במטופלים עם הפרעה בתפקוד כיליתי קיימות ההתוויות להורדת מינון שונות מעט בהתאם וגם אחוז ההפחתה שונה ביניהם.

יתר על כן המינון המופחת בדביגטרן שונה בארה”ב -75- מ”ג פעמיים ביום (עם  GFR פחות מ 30 ), לעומת אירופה ובארץ עם 110 מ”ג פעמיים ביום ( אם GFR  בין 30-50 ), מינון אשר לא אושר על ידי FDA.

במחקרים הרב מרכזים לא גייסו כאלה עם GFR פחות מ 30 ולגבי אפיקסבאן, 25 או קריאטינין פחות מ 2.5 מ”ג%.

אין מספיק נתונים להמליץ על שינוי מינון באוכלוסיות רק לפי גיל, סיכון לדמם, או שלוב עם תרופות מסוימות ולכן נתונים הנאספים בפרקטיקה היום יומית חשובים. אי הורדת מינון במטופלים עם הפרעת תפקוד כיליתי עלולה להעלות סיכון לדמם, מאידך הורדת מינון ללא התוויה עלולה להקטין יעילות במניעת תסחיפים.

להמשך הסקירה המלאה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה