Cholesterol/Lipid disorders

פראלואנט® (אלירוקומאב) מאושרת מעתה באיחוד האירופי להפחתת הסיכון של אירועים קרדיווסקולריים במטופלים עם מחלות לב וכלי דם (הודעת סאנופי)

כולסטרול עורק



  •              האישור מבוסס על ניסוי ODYSSEY OUTCOMES ב-18,924 מטופלים שסבלו לאחרונה מתסמונת לבבית חריפה כגון התקף לב


  •             פראלואנט היא התרופה היחידה ממשפחת מעכבי PCSK9 שאושרה באיחוד האירופי, שנתוני התוצאות הקרדיווסקולריות שלה נמצאו קשורים לירידה בתמותה מכל גורם שהוא

15 במארס 2019 הנציבות האירופית (EC) אישרה התוויה חדשה עבור פראלואנט® (אלירוקומאב), להפחתת סיכון קרדיווסקולרי במבוגרים עם מחלת לב וכלי דם על רקע טרשתי (ASCVD) על ידי הפחתת הרמות של כולסטרול מסוג LDL-C

מחלת לב וכלי דם טרשתית (ASCVD), מוגדרת כהצטברות פלאק בעורקים שיכולה להוביל לזרימת דם מופחתת ולמספר מחלות רציניות כגון שבץ, מחלת עורקים היקפיים ותסמונת כלילית חריפה (ACS), הכוללת התקף לב ותעוקת לב בלתי-יציבה.

אישור הנציבות האירופית מבוסס על נתונים מ-DYSSEY OUTCOMES, ניסוי תוצאים קרדיווסקולריים שלב 3, שבו הוערכה ההשפעה של הוספת פראלואנט לסטטינים במינון המרבי הנסבל ב-18,924 מטופלים שעברו תסמונת כלילית חריפה בתקופה שבין 1-12 חודשים (חציון 2.6 חודשים) לפני ההרשמה לניסוי. תוצאות מניסוי ODYSSEY OUTCOMES פורסמו בכתב העת The New England Journal of Medicine בשנת 2018. הניסוי עמד בנקודת הסיום העיקרית שלו, והראה שפראלואנט הפחיתה במובהק את הסיכון היחסי של אירועים קרדיווסקולריים שליליים חמורים (MACE) בשיעור של 15% במטופלים שסבלו לאחרונה מתסמונת כלילית חריפה (ACS). בנוסף, נמצא כי פראלואנט קשורה לסיכון נמוך יותר ב-15% לתמותה מגורם כלשהו; שאירע ב-334 (3.5%) מטופלים בקבוצה המטופלת בפראלואנט ו-392 מטופלים (4.1%) בקבוצת הפלצבו (HR 0.85; 95% CI, 0.73 עד 0.98; מובהקות נומינלית). שיעור תופעות הלוואי היה דומה בין קבוצות הפראלואנט והפלצבו, פרט לתגובות במקום ההזרקה (פראלואנט 3.8%, פלצבו 2.1%).

פראלואנט היא התרופה היחידה ממשפחת מעכבי PCSK9 (פרופרוטאין קונברטאז סובטיליזין/קקסין סוג 9), הזמינה בשני מינונים התחלתיים כזריקה יחידה של 1 מיליליטר (מ”ל) (75 מ”ג ו-150 מ”ג) פעם בשבועיים, דבר המאפשר לרופאים להתאים את הטיפול לצרכיו הפרטניים של כל מטופל בהפחתת ה-LDL-C. נתונים מניסוי ODYSSEY OUTCOMES הוגשו גם למנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), כשתאריך היעד לפעולה הוא 28 באפריל 2019.

אודות ODYSSEY OUTCOMES

בניסוי ODYSSEY OUTCOMES הוערכה ההשפעה של פראלואנט על ההתרחשות של אירועים קרדיווסקולריים שליליים חמורים במטופלים שעברו תסמונת כלילית חריפה לפני ההרשמה לניסוי, ושכבר מקבלים טיפול סטטינים מוגבר או במינון המרבי הנסבל. המטופלים שובצו באקראי לקבל פראלואנט (n = 9,462) או פלצבו (n = 9,462) והוערכו למשך זמן חציוני של 2.8 שנים, כשחלק מהמטופלים טופלו במשך עד 5 שנים. כ-90% מהמטופלים קיבלו סטטין במינון גבוה.

הניסוי תוכנן לשמור על רמות LDL-C של 25-50 מ”ג/ד”ל אצל המטופלים באמצעות שני מינונים שונים של פראלואנט (75 מ”ג ו-150 מ”ג). המטופלים שקיבלו טיפול בפראלואנט החלו בניסוי במינון של 75 מ”ג כל שבועיים ועברו למינון של 150 מ”ג כל שבועיים אם רמות LDL-C שלהם נותרו מעל 50 מ”ג/ד”ל (1.29 מילימול/ליטר) (n=2,615).חלק מהמטופלים שעברו ל-150 מ”ג חזרו ל-75 מ”ג אם רמת LDL-C שלהם ירדה מתחת ל-25 מ”ג/ד”ל (0.65 מילימול/ליטר) (n=805).למטופלים שבמהלך קבלת מינון של 75 מ”ג (n = 730) קיבלו שתי תוצאות עוקבות של רמת LDL-C מתחת ל-15 מ”ג/ד”ל (0.39 מילימול/ליטר), הטיפול הפעיל בפראלואנט הופסק למשך יתר הניסוי.

אודות פראלואנט

פראלואנט® (אלירוקומאב) מעכבת את הקשירה של PCSK9 (פרופרוטאין קונברטאז סובטיליזין/קקסין מסוג 9) לקולטני LDL, ובכך מגדילה את מספר קולטני ה-LDL הזמינים על פני השטח של תאי הכבד כדי לפנות את ה-LDL, ובאופן זה מפחיתה את רמות ה-LDL-C בדם. ריג’נרון וסאנופי מפתחות את פראלואנט במשותף במסגרת הסכם שיתוף פעולה כלל-עולמי.

פראלואנט מאושרת לשימוש ביותר מ-60 מדינות ברחבי העולם ובהן האיחוד האירופי, ארה”ב, יפן, קנדה, שווייץ, מקסיקו וברזיל. באיחוד האירופי, פראלואנט מאושרת לשימוש להפחתת סיכון קרדיווסקולרי במבוגרים עם מחלת לב וכלי דם על רקע טרשתי על ידי הפחתת ה-LDL-C. ההשפעה של פראלואנט על תחלואה ותמותה קרדיווסקולריות נבחנת כיום וטרם אושרה על ידי רשות רגולטורית כלשהי מחוץ לאיחוד האירופי.

בארה”ב, פראלואנט מאושרת לשימוש כטיפול נלווה לטיפול תזונתי ולטיפול בסטטינים הנסבל ביותר לטיפול במבוגרים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית (HeFH) או עם מחלת לב וכלי דם על רקע טרשתי (ASCVD), במקרים שבהם נדרש להוריד עוד את הרמה של LDL-C

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה