Cholesterol/Lipid disorders

ע”פ מחקר שבוצע בטכניון עדיף לאכסן קפסולות של אומגה 3 במקרר ולהאט בכך את תהליך החמצון שלהן (הארץ)

במאמר שמפרסמים היום באתר “הארץ” שי גבאי?אנג’ל, בוגרת החוג להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, ןפרופ’ אילת פישמן, חברת סגל בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, מציגות המחברות ממצאי מחקר שנערך בפקולטה להנדסת מזון בטכניון אשר בחן  השפעת תנאים שונים של חום וטמפרטורה על רמת החימצון של קפסולות שמן דגים אומגה 3, שכידוע נצרכים ע”י אנשים רבים למגוון רחב התוויות.

נעשתה השוואה בין תנאי איכסון המדמים את תנאי האקלים בחנויות ובבתים בישראל לאיכסון במקרר ב-7 מעלות ו-43% לחות.

הניסוי נערך למשך 160 יום הן באריזות סגורות והן בצורה חשופה והחוקרים בדקו את רמת החמצון של הקפסולות.

המחברים כותבים : “רמת החמצון הסופית של שמן שאוחסן ב75% לחות הייתה גבוהה פי 10 בהשוואה ללחות יחסית של 43%, כאשר שתי המערכות נשמרו בטמפרטורה זהה (C25º). כמו כן, אחסון הקפסולות בתנאי קירור ביתיים (C7º ו43% לחות), הוכח כיעיל בהאטת תהליך חימצון השמן ובהארכת חיי המדף של המוצר, שכן מערכת זו היא היחידה שלא חצתה את רמת החימצון המומלצת על?ידי GOED בפרק הזמן הנבדק (כחמישה חודשים).”

מסקנת החוקרים היא שאיסחון יבש במגרה אינו מספק ושיש להקפיד על איחסון בקירור לאורך כל שרשרת ההפצה. לצרכנים מומלץ לשמור על הקפסולות באריזתן המקורית. להערכת המחברים, ייתכן שהתוצאות המנוגדות לעיתים של מחקרים קליניים שבחנו את האפקטיביות של אומגה 3 קשורות גם לתהליך החמצון שעברו .

למאמר ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה