Cardiomiopathy & Cardiology

תכנית ייעודית מטעם ה-AHA הובילה לשיפור איכות הטיפול ב-STEMI (מתוך J Am Heart Assoc)

איכות הטיפול בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST (STEMI) השתפרה בבתי חולים שלקחו חלק בתכנית American Heart Association Mission: Lifeline Program, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association.

מטרת התכנית הינה לשפר את מתן טיפול רפואי כמומלץ בהנחיות לחולים עם STEMI, כולל בדיקת אק”ג עם 12 לידים עם מגע רפואי ראשון; העברת החולה לבית חולים בו יכולת לבצע התערבות כלילית מילעורית, עם יעד טיפול ממגע ראשוני ועד טיפול של עד 90 דקות; העברה מיידית לבתי חולים בעלי יכולת התערבות כלילית מילעורית בחולים המתייצגים בבתי חולים ללא זמינות זו, עם יעד מרווח זמן ממגע רפואי ראשון ועד הצבת ההתקן הרפואי של עד 120 דקות; טיפול פיברינוליטי בחולים בבתי חולים ללא זמינות התערבות כלילית מילעורית, אלא אם ישנה התווית-נגד לכך, כאשר מרווח הזמן ממגע רפואי ראשון ועד טיפול רפואי בבית חולים בעל יכולת התערבות כלילית מילעורית עולה על 120 דקות.

החוקרים בחנו את הטיפול והתוצאות בין 2008-2012 אודות קרוב ל-148,000 חולים עם STEMI, אשר אושפזו ל-485 בתי חולים ב-46 מדינות ברחבי ארצות הברית. חציון גיל החולים עמד על 60 שנים, 30% היו נשים וחציון הזמן מהופעת התסמינים ועד מגע ראשון עם צוות רפואי עמד על כ-50 דקות.

מהנתונים שנאספו במהלך חמש שנים עלה כי חלה ירידה בשיעור החולים המתאימים, אשר לא קיבלו טיפול רה-פרפוזיה (מ-6.2% ל-3.3%) כמו גם בשיעור החולים שקיבלו טיפול פיברינוליטי (מ-13.4% ל-7.0%). לא חל שינוי בחציון הזמן מהופעת תסמינים ועד מגע ראשון עם צוות רפואי, חלה עליה בהיקף בדיקות אק”ג טרם הגעה לבית חולים (מ-45% ל-71%). עוד תועד שיפור בכל זמני רה-פרפוזיה מג’ורים: חציון מרווח זמן ממגע רפואי ראשון ועד הצבת ההתקן הרפואי בהעברה לבתי חולים בעלי יכולת התערבות כלילית מילעורית (93 דקות ל-84 דקות); מרווח זמן מהגעה לדלת ועד השלמת הצבת ההתקן בהתערבות כלילית מילעורית ראשונית (130 דקות ל-112 דקות); ומרווח זמן מהגעה לדלת ועד יציאה מהדלת בבתי חולים ללא יכולת התערבות כלילית מילעורית (76 דקות ל-62 דקות).

עוד עולה מהדו”ח כי חלה עליה בשיעור מקרי הלם קרדיוגני ודום לב, עם עליה בשיעורי התמותה באשפוז (מ-5.7% ל-6.3%) עם עליה במספר החולים בסיכון גבוה. שיעורי התמותה המתוקנים, לאחר הוצאת חולים עם דום לב ידוע, ירדו ב-14% לאחר שלוש שנים וב-25% לאחר חמש שנים.

החוקרים כותבים כי הממצאים החדשים מוכיחים בבירור כי תכניות אלו הן חיוניות למתן טיפול באיכות גבוהה ולהצלת חיי החולים.

J Am Heart Assoc 2018.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה