Cardiac Rhythm Management

השוואת היפוך קצב מאוחר לעומת טיפול מוקדם בחולים עם פרפור פרוזדורים חדש (N Engl J Med)

בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים, היפוך קצב מוקדם זמן קצר לאחר הפניה לחדרי מיון הוביל לתוצאות דומות לאלו שתועדו בעקבות היפוך קצב מאוחר, כך עולה ממחקר רב-מרכזי חדש מהולנד, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים לעיתים קרובות בוחרים בהשבה מיידית של מקצב סינוס באמצעות טיפול תרופתי או היפוך חשמלי. עם זאת, לא ידוע אם השבה מיידית של מקצב סינוס נדרשת במצבים אלו, מאחר ופרפור פרוזדורים פעמים רבות חולף עצמונית.

במחקר רב-מרכזי, אקראי, בתווית-פתוחה, העדר-נחיתות, נכללו חולים יציבים המודינאמית, עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים (פחות מ-36 שעות) תסמיני.  המשתתפים חולקו באקראי לקבוצת מעקב בלבד (היפוך מקצב מאוחר, טיפול בתרופות להאטת קצב הלב בלבד והיפוך במידה ופרפור פרוזדורים לא חלף בתוך 48 שעות) או היפוך מקצב מוקדם.

תוצא הסיום העיקרי היה נוכחות מקצב סינוס לאחר ארבעה שבועות. העדר נחיתות הוגדר בנוכחות סף תחתון של רווח בר-סמך 95% להבדל בין הקבוצות בתוצא הסיום העיקרי של מעל 10- נקודות אחוז.

החוקרים מדווחים כי מקצב סינוס לאחר ארבעה שבועות תועד ב-193 מבין 212 חולים (91%) בקבוצת היפוך מקצב מאוחר וב-202 מבין 215 חולים (94%) מאלו בהם בוצע היפוך מוקדם (הבדל של 2.9- נקודות אחוז בין הקבוצות, p=0.005 להעדר-נחיתות). בקבוצת היפוך מקצב מאוחר, מעבר למקצב סינוס בתוך 48 שעות תועד עצמונית ב-150 מבין 218 חולים (69%) ולאחר היפוך מאוחר תועד ב-61 חולים (28%). בקבוצת היפוך מוקדם, מעבר למקצב סינוס תועד עצמונית לפני התחלת טיפול להיפוך מקצב ב-36 מבין 219 חולים (16%) ולאחר היפוך תועד ב-171 חולים (78%).

בקרב חולים שהשלימו ניטור מרחוק במהלך ארבעה שבועות מעקב, הישנות פרפור פרוזדורים תועדה ב-49 מבין 164 חולים (30%) בקבוצת היפוך מאוחר וב-50 מבין 171 חולים (29%) בקבוצת היפוך מקצב מוקדם. בתוך ארבעה שבועות מההקצאה האקראית, סיבוכים משנית להיפוך מקצב תועדו ב-10 חולים ו-8 חולים, בהתאמה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים שפנו לחדר מיון בתמונה של פרפור פרוזדורים חדש ותסמיני, גישת מעקב בלבד הייתה לא-נחותה בהשוואה להיפוך מוקדם להשגת מקצב סינוס לאחר ארבעה שבועות.

N Engl J Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה