Cardiac Rhythm Management

הנחיות חדשות לטיפול בפרפור פרוזדורים תומכות ב-NOAC על-פני קומדין (Circulation)

עדכון ממוקד בנוגע לטיפול בפרפור פרוזדורים מטעם שלושה איגודים מצפון אמריקה מצביע על העדפה ברורה של הדור החדש של נוגדי-קרישה פומיים (New Oral Anticoagulants או NOAC) על-פני קומדין, למניעת אירועים מוחיים במרבית המקרים.

בניגוד להנחיות הקודמות משנת 2014, העדכון הנוכחי קובע סף נמוך יותר להמלצה על NOAC בנשים וגברים ומחדד את ההמלצות לשילוב NOAC עם נוגדי-טסיות בחולים עם פרפור פרוזדורים ותסמונת כלילית חדה.  עוד נכללות הנחיות לניהול מצבים של אבלציה באמצעות צנתר של חולי פרפור פרוזדורים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, על-בסיס תוצאות מחקר CASTLE-AF ולסגירת אוזנית פרוזדור שמאלי כחלופה ל-NOAC בחלק מהחולים, על-בסיס נתוני המחקרים PROTECT-AF ו-PREVAIL.

ההמלצות החדשות פותחות בתוספת Edoxaban (ליקסיאנה) לרשימת נוגדי-קרישה פומיים, שאינם מבוססים על ויטמין K, למניעת אירועים מוחיים בחולים עם פרפור פרוזדורים. תכשיר זה אושר לשימוש בארצות הברית לאחר ההנחיות משנת 2014, אשר כללו את התרופות האחרות ממשפחה זו Rivaroxaban (קסרלטו), Apixaban (אליקוויס) ו-Dabigatran (פרדקסה).

ההנחיות החדשות כוללות המלצה חדשה המסווגת כ-Class I, עם דירוג עדויות A, לפיה יש להעדיף אחד מנוגדי הקרישה הפומיים החדשים על-פני קומדין בחולים עם פרפור פרוזדורים, המתאימים לטיפול ב-NOAC, למעט אלו עם היצרות מתונה-עד-חמורה של המסתם המיטראלי או אלו עם מסתם מכאני. במסמך החדש אין ציון העדפה של NOAC אחד על פני אחר והמומחים מדגישים כי ישנן אוכלוסיות חולים נבחרות בהן קומדין עדיין מהווה את התרופה העדיפה, אלו כוללות באופן ספציפי חולים עם היצרות מתונה-עד-חמורה של המסתם המיטראלי וחולים עם מסתם מכאני.

מדד CHA2DS2-VASc עדיין משמש כמדד להערכת הסיכון לאירועים מוחיים בחולים עם פרפור פרוזדורים, אך כאמור, הסף למתן טיפול ב-NOAC הופחת. בעוד של-NOAC המלצה בדרגה I-B להפחתת הסיכון לאירועים מוחיים בחולים עם פרפור פרוזדורים, שאינו על-רקע מחלת מסתם, ומדד CHA2DS2-VASc של 3 נקודות ומעלה בנשים ו-2 נקודות ומעלה בגברים, המסמך החדש קובע כי ניתן לשקול NOAC בחולים אלו עם מדדים של 2 נקודות ונקודה אחת, בהתאמה.

האישור לשימוש ב-Watchman לסגירה מילעורית של אוזנית פרוזדור שמאל להפחתת הסיכון לאירועים מוחיים בחולי פרפור פרוזדורים, התקבל לאחר פרסום ההנחיות בשנת 2014 ולכן ההתקן לא הופיע בהנחיות הקודמות. כעת, המסמך החדש מתיר את השימוש בהתקן זה בחולים שהינם מועמדים גרועים לטיפול נוגד-קרישה פומי ארוך-טווח בשל נטיה לדימום או סבילות/היענות ירודה של הטיפול התרופתי. ה-Center for Medicare and Medicaid Services הבהיר כי החולים המתאימים לטיפול זה הם אלו עם מדד CHADS2 של 2 נקודות ומעלה, או מדד CHA2DS2-VASc של 3 נקודות ומעלה.

עוד נכללים בהנחיות החדשות ממצאי מחקר CASTLE-AF, אשר תמכו באבלציה בצנתור על-פני טיפול תרופתי לשמירה על קצב או מקצב הלב בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל ופרפור פרוזדורים התקפי או קבוע עם התקן לבבי מושתל. מהנתונים הזמינים עולה כי אבלציה באמצעות צנתור של פרפור פרוזדורים בחולי אי-ספיקת לב עשויה להביא לשיפור בתסמינים ולכן נקבעה המלצה בדרגה IIb.

המסמך החדש מתייחס בקצרה למחקר CABANA, אשר הדגים כי אבלציה בצנתור אינה נחותה, בהשוואה לטיפול תרופתי, למניעת תמותה או אירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם פרפור פרוזדורים לא-מטופל וללא אי-ספיקת לב. עם זאת, מאחר וממצאי המחקר הרשמיים טרם פורסמו, ההנחיות לא לקחו בחשבון נתונים אלו.

עוד מתייחסים בהנחיות החדשות לנושא טיפול משולש, כאשר בחולים בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (על-בסיס מדד CHA2DS2-VASc של 2 נקודות ומעלה), לאחר התערבות כלילית מילעורית בשל תסמונת כלילית חדה, טיפול כפול בנוגד-טסיות עם אנטגוניסט לוויטמין K במינון מותאם, Rivaroaxban במינון נמוך, או Dabigatran במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום, מהווים אפשרות סבירה להפחתת הסיכון לדימום, בהשוואה לטיפול משולש.

המומחים כותבים כי במידה ונדרש מתן טיפול משולש, יש להקפיד על שילוב זה יינתן לפרק זמן קצר, למשל למשך 4-6 שבועות.

ניתן לשקול טיפול נוגד-טסיות כפול בחולים עם תסמונת כלילית חדה ופרפור פרוזדורים עם מדד CHA2DS2-VASc של 0-1 נקודות, תוך בחינת ההתוויות למתן נוגדי-קרישה לאורך הזמן.

Circulation. Published online January 28, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים ממחקר עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) לאוסטיאופורוזיס מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפול באנאלוגים ל-PTH. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Romosozumab הינו נוגדן המשמש לטיפול באוסטיאופורוזיס ובעל תכונות המשפיעות לטובה על בניית עצם. השימוש הקליני ב- Romosozumab מלווה בחשש מפני אירועים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה