COPD

צריכת בשר אדום מעלה את הסיכון למחלת ריאות חסימתית כרונית (Am J Epidemiol)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם  עולה כי צריכה רבה של בשר אדום מעובד מלווה בסיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease) במעשנים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין צריכת בשר אדום מעובד ולא-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות כרוניות מג’וריות. עם זאת, רק צריכת בשר אדום מעובד נבחנה בהקשר של מחלת ריאות חסימתית כרונית וכעת הם ביקשו לבחון את הקשר עם צריכת בשר אדום מעובד ולא-מעובד, תוך התייחסות להרגלי העישון.

המדגם הפרוספקטיבי Cohort of Swedish Men כלל 43,848 גברים בגילאי 45-79 שנים וללא היסטוריה של COPD או סרטן בתחילת המחקר. צריכת בשר נבחנה על-בסיס שאלוני תזונה בשנת 1997.

במהלך 13.2 שנות מעקב אושרו 1,909 מקרים שם מחלת ריאות חסימתית כרונית. החוקרים מצאו קשר בין צריכת בשר אדום מעובד ובין הסיכון ל-COPD: בהשוואה לגברים שצרכו פחות מ-25 גרם/יום של בשר מעובד, באלו שצרכו 75 גרם/יום ומעלה תועד יחס סיכון מתוקן של 1.21. הקשר החיובי היה מוגבל למעשנים פעילים; בקרב מעשנים שצרכו 75 גרם/יום ומעלה של בשר אדום מעובד, יחס הסיכון עמד על 1.26 בהשוואה לאלו שצרכו פחות מ-25 גרם ביום.

החוקרים לא מצאו קשר בין צריכת בשר אדום לא-מעובד ובין היארעות מחלת ריאות חסימתית כרונית.

Am J Epidemiol. 2016;184(11):829-836

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה