Breast cancer

האם אופן הכנת הבשר עשויה להשפיע על סיכויי תמותה בנשים ששרדו סרטן שד? (J Natl Cancer Inst)

צריכה רבה של בשר על האש/גריל ובשר מעושן מלווה בשיעורי תמותה מוגברים בנשים ששרדו סרטן שד, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of the National Cancer Institute.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בשר על האש/גריל/מעושן הינו מקור תזונתי נפוץ לקרצינוגנים PAH (Polycyclic Aromatic Hydrocarbon), העשויים להביא לעליה בסיכון להיארעות סרטן שד. עם זאת, אין מחקרים להערכת ההשפעה של מזונות אלו על ההשירדות לאחר סרטן שד.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,508 נשים שאובחנו עם סרטן שד בין 1996-1997 ושוב חמש שנים מאוחר יותר, על-מנת להעריך את צריכת בשר על האש/גריל/מעושן. במהלך חציון של 17.6 שנות מעקב תועדו 597 מקרי תמותה, כולל 237 מקרי תמותה על-רקע סרטן שד.

מהתוצאות עולה כי צריכה רבה של בשר על האש/גריל ובשר מעושן טרם האבחנה לוותה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 1.23). החוקרים זיהו קשרים נוספים, אך ההבדלים לא היו מובהקים סטטיסטית, וכללו צריכה רבה טרם האבחנה של בשר/כבש/חזיר מעושן עם שיעור גבוה של תמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 1.17) ותמותה ספציפית עקב סרטן שד (יחס סיכון של 1.23). כמו כן, בקרב נשים שהמשיכו לצרוך כמות רבה של בשר על האש/גריל ובשר מעושן לאחר האבחנה, הסיכון לתמותה מכל-סיבה היה גבוה יותר ב-31%.

עוד מציינים החוקרים כי הסיכון לתמותה ספציפית עקב סרטן שד היה נמוך יותר בקרב נשים עם צריכה כלשהי לפני האבחנה או לאחר האבחנה של עוף או דגים מעושנים (יחס סיכון של 0.55).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין צריכה רבה של בשר על האש/גריל ובשר מעושן ובין תמותה לאחר סרטן שד.

J Natl Cancer Inst. 2017;109(6) 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה