Breast cancer

חשיבות טיפול אימונותרפי בנשים עם סרטן שד בשלב מוקדם (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology) עולה כי לטיפול אימונותרפי ב-Pembrolizumab (קיטרודה) עשויה להיות חשיבות בטיפול טרם-ניתוח נשים עם סרטן שד בשלב מוקדם, בסיכון גבוה.

במחקר I-SPY 2 נכללו נשים עם סרטן שד בשלב מוקדם, כולל סרטן שלילי לשלושת הקולטנים, וקיטרודה ניתנה כחלק מהטיפול המשולב.  במסגרת המחקר חולקו באקראי המשתתפות ל-12 שבועות טיפול ב-Paclitaxel עם/בלי קיטרודה, ולאחר מכן טיפול במשלב AC (Doxorubicin/Cyclophosphamide) כל 2-3 שבועות.

החוקרים מדווחים כי ארבעה מחזורי טיפול ניאו-אדג’וונטי בקיטרודה, כתוספת לטיפול כימותרפי קונבנצוינאלי, הובילו לשיפור שיעורי תגובה פתולוגית מלאה בקרב 69 חולים, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד ב-180 חולים בסיכון גבוה עם מחלה בשלב מוקדם.

שיעורי תגובה פתולוגית מלאה הוגדרו כתוצא הסיום העיקרי של המחקר ונקבעו בנוכחות העדר עדות לגידול פולשני שיירי בשד או בקשריות לימפה.

החוקרים מדווחים כי שיעורי התגובה הפתולוגית המלאה עלו פי שלוש בנשים עם סרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים (Triple Negative) ועלו כמעט פי שלוש בגידולים חיוביים לקולטנים לאסטרוגן/פרוגסטרון ושליליים לקולטנים להרצפטין. מהממצאים עולה כי ישנה סבירות של למעלה מ-85% להצלחת הטיפול במחקר בשלב 3 עם 300 חולים.

באשר לתופעות הלוואי, החוקרים מדגישים את שכיחות עייפות ובחילות בדרגה 3-5 שהייתה גבוהה יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לביקורות (5.8% לעומת 0.6% ו-4.3% לעומת 0%, בהתאמה). בין תופעות הלוואי הרלבנטיות, כולל רעילות על-רקע חיסוני, בקבוצת הטיפול בקיטרודה תועדו תוצאות פחות טובות, באופן לא-מפתיע. לדוגמא, שיעורי היפותירואידיזם והיפרתירואידיזם היו גבוהים יותר בקבוצה זו (8.7% לעומת 0.6% ו-4.3% לעומת 0%).

עוד מדווחים החוקרים על שכיחות גבוהה יותר של אי-ספיקת אדרנל בקרב מטופלים בקיטרודה (8.7% לעומת 0% בקבוצת הביקורת).  אי-ספיקת אדרנל הינה רעילות ידועה של טיפול בקיטרודה, אך בחולים עם ממאירות גרורתית, שיעורים אלו לרוב היו נמוכים מ-1%. לאור הרעילויות הללו, שולבו בדיקות סקר של רמות קורטיזול בוקר, לצד בדיקות תפקודי תריס עוקבות במהלך המחקר.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה