Breast cancer

בדיקות מיותרות רבות משמשות בנשים עם סרטן שד בשלב מוקדם (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

בקרב נשים המטופלות כנגד סרטן שד בשלב-מוקדם ומצויות תחת מעקב רפואי, למעלה משליש הופנו להשלמת מה שנראה כבדיקות דם מיותרות להערכת סמני גידול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology).

במסגרת המחקר סקרו החוקרים את הרשומות הרפואיות במערב וושינגטון בין 2007-2015 שנכללו בשני מאגרי ביטוח גדולים. הם זיהו 2,156 נשים עם אבחנה של סרטן שד בשלב I (84%) או II (16%) והשלימו ניתוח כריתת שד (45%) או כריתת הגידול עם הקרנות (55%).

כל הנשים היו לאחר טיפול ותחת מעקב רפואי. החוקרים עקבו אחר פרוצדורות שהשלימה כל מטופלת, כולל בדיקות סמני גידול בדם (CEA, CA15-3 ו-CA 27.29) ובדיקות הדמיה מתקדמות (בדיקת PET, CT, מיפוי עצמות).

מהנתונים עלה כי במהלךהמעקב השלימו הנשים בממוצע 2.8 בדיקות סמני גידול ו-1.5 בדיקות הדמיה. הם גם ביקרו בממוצע 13.3 פעמים אצל הרופא במהלך תקופת המעקב הראשונית. אונקולוגים ורופאי משפחה היו המומחים הנפוצים ביותר אליהם פנו הנשים (3.7 ביקורים בממוצע).

החוקרים מציינים כי ישנן מספר התוויות לבדיקות אלו באוכלוסיה זו, אך כי בדיקות אלו צריכות להתבצע בתחילת הדרך ולא במהלך המעקב. בדיקות אלו עשויות להידרש כקו-בסיס בנשים בסיכון גבוה (שלב 2B או 3), כולל אלו עם גידול של מעל 5 ס”מ או עם מעורבות של למעלה משלוש קשריות לימפה. במידה והתוצאות שליליות, אין לחזור על הבדיקות הללו אלא בנוכחות תסמינים או סימנים חשודים, דוגמת כאב ממושך, גוש, או תסמינים אפשריים אחרים להישנות המחלה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה