Breast cancer

תוחלת החיים של נשים עם DCIS ארוכה מזו של האוכלוסיה הכללית (מתוך כנס מטעם ה-ECCO)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-ECCO (European CanCer Organisation) עולה כי בנשים עם אבחנה של DCIS (Ductal Carcinoma In Situ) אין סיכון מוגבר לתמותה, למעשה, בנשים מעל גיל 50 המאובחנות עם DCIS סיכוי גבוה יותר לשרוד עשור לאחר האבחנה, בהשוואה לנשים באוכלוסיה הכללית. החוקרים מצאו כי בנשים אלו סיכוי נמוך יותר לתמותה מכל-סיבה, למעט סיכון מוגבר לתמותה עקב סרטן שד.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שכיחות DCIS מצויה במגמת עליה בעקבות בדיקות ממוגרפיה וכי האבחנה מובילה לחרדה ניכרת בקרב נשים רבות. חולות רבות סבורות בשוגג כי מדובר בסרטן שד פולשני ומסכן חיים והם ביקשו לספק לנתונים אלו מידע מדויק.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות כ-10,000 נשים שאובחנו עם DCIS בין השנים 1989-2004, שהיו במעקב במשך חציון של עשר שנים. מרבית הנשים (80%) היו מעל גיל 50 והגיל החציוני של הנשים עמד על 57 שנים.

מהנתונים עלה כי הסיכון האבסולוטי לתמותה עקב סרטן שד לאחר עשר שנים עמד על 1.4% בנשים מעל גיל 50 שנים והיה מעט גבה יותר באלו מתחת לגיל 50 (2.4%).

נתונים אלו משמשים מקור להרגעת נשים רבות המאובחנות עם DCIS. הם גם תורמים למחלוקת בנושא אבחון-יתר וטיפול-יתר.

החוקרים מסבירים כי DCIS לרוב מטופל בגישה כירורגית ולאחריה טיפול קרינתי, העשוי לפגוע בלב של המטופלות. מהמחקר עלה כי בנשים עם DCIS סיכון נמוך יותר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, כמו גם מסיבות אחרות, כולל מחלות מערכת עיכול ומחלות נשימתיות וממאירויות אחרות פרט לסרטן שד.

מתוך כנס מטעם ה-ECCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה