Breast Feeding

האם יש מקום לשנות את ההמלצות לאור קשר אפשרי בין הנקה ובין עליה מסוימת בשיעור האשפוזים של תינוקות? (Pediatric Insider)

במאמר שפורסם בכתב העת Academic Pediatrics באוגוסט 2018 דווח על מסקנות מטרידות, יילודים יונקים מצויים בסיכון גבוה כפליים לאשפוז במהלך החודש הראשון לחייהם, בהשוואה לתינוקות הניזונים מפורמולות.

המחקר בחן כ-150,00 יילודים בריאים, לאחר לידה תקינה בבתי חולים בצפון קליפורניה בין 2009-2013. החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות אופן ההזנה של התינוקות בימים שלאחר הלידה מרשומות בתי החולים וסיווגו אותם לאלו שינקו באופן מלא, אלו שניזונו מפורמולה בלבד ותינוקות שניזונו הן מפורמולה והן מחלב אם. החוקרים הצליחו לעקוב אחר התינוקות לאורך החודש הראשון לחייהם, במטרה לקבוע אילו תינוקות נדרשו לאשפוז ומאיזו סיבה. מרבית האשפוזים היו על-רקע התייבשות וצהבת, אשר קשורים באופן הדוק להזנה לא-הולמת.

הבשורות הטובות הן שמספר קטן יחסית של תינוקות הגיעו לבית חולים, בין אם ניזונו מבקבוק ו/או חלב אם. עם זאת, תינוקות שינקו היו בסיכון הרבה יותר גבוה מאלו שניזונו מפורמולה לתת-תזונה ואשפוז. בקרב תינוקות שנולדו לאחר לידה נרתיקית, הסיכון לאשפוז חוזר עמד על 2.1% בקרב אלו שניזונו מפורמולות, בהשוואה ל-4.3% מאלו שינקו (הסיכון לאלו שניזונו מפורמולה ומחלב אם היה איפשהו בין שני אלו). כלומר, מדובר בסיכון גבוה כפליים ומספר היילודים הנדרש לנזק עמד על 45 (המשמעות היא כי מבין כל 45 תינוקות הניזונים מחלב אם בלבד, תינוק אחד נוסף צפוי לאשפוז).

באשר לאלו שנולדו לאחר ניתוח קיסרי, ההבדל היה קטן יותר, עם סיכון מוגבר לאשפוז של 2.1% עם הנקה לעומת 1.5% עם פורמולה. שני המספרים הללו נמוכים יותר, בהשוואה לסיכון לאשפוזים חוזרים של תינוקות שנולדו לאחר לידה נרתיקית, ככל הנראה מאחר ותינוקות לאחר ניתוח קיסרי שוהים מלכתחילה יום או יומיים נוספים בבית החולים, לכן יש מרווח זמן ארוך יותר לביסוס ההזנה.

האם בעקבות ממצאים אלו יש להימנע מעידוד הנקה? לדברי ד”ר רוי בן הרוש , רופא ילדים הכותב עבור Pediatric Insider, טוען שכמובן שלא. מרבית התינוקות היונקים מסתדרים מצוין ויש מספר יתרונות רפואיים להקנה. עם זאת, חשוב להיות כנים ולהבהיר כי הנקה אינה מושלמת. לא מדובר במזון המושלם (חלב אם מהווה מקור לא-מספק לוויטמין D כבר מהלידה או לברזל החל מגיל 4-6 חודשים) ולא מדובר בשיטה מושלמת. ישנם יתרונות וחסרונות להנקה ולהזנה מפורמולה וחשוב להבהיר זאת להורים.

חשוב לספק תמיכה לאימהות מניקות, כולל תמיכה טכנית (כיצד לעשות זאת), אך גם תמיכה רגשית ורפואית. ישנה חשיבות לפורמולה, הן עבור אימהות הבוחרות בשיטת הזנה זו והן במצבים בהם התינוקות אינם מקבלים כמות מזון מספקת.

Pediatric Insider

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה