Breast Feeding

תיקון תפיסות מוטעות עשוי להביא לעליה בשיעורי הנקה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACOG)

לצד העליה בשיעורי הנקה בארצות הברית, רופאים יכולים לעודד באופן פעיל אימהות ולתקן תפיסות שגויות רבות בכל הנוגע להנקה, כך טוענים מומחים מאוניברסיטת סטנפורד בקליפורניה במהלך הכנס השנתי מטעם ACOG (American College of Obstetrics and Gynecologists).

המומחים מסבירים כי כיום, כשליש מהאימהות (34%) בארצות הברית מניקות למשך לפחות שנה אחת, זאת בהשוואה לשיעור של 22% בשנת 2007. מספר הנשים שהניקו אי-פעם או הניקו במשך שישה חודשים עלה באופן דומה, ושיעורי הנקה בלבד למשך 3 חודשים ו-6 חודשים גם כן מצויים במגמת עליה.

עם זאת, ישנם עדיין מיתוסים רבים סביב נושא הנקה, העלולים לפגוע במגמה חיובית זו. אחד הנזקים המשמעותיים ביותר מנקודת מבט רפואית הוא הפרעה להנקה ללא הצדקה מוכחת. הדבר פוגע בבטחון של האם ועלול לפגוע בהנקה, כאשר הנשים אינן בטוחות ובוטחות בגופן.

כבר כיום קיימים הבדלים משמעותיים בין קבוצות דמוגרפיות שונות, ומתן מידע לא-מדויק לנשים להן אין גישה מספקת למידע זה, עשויה להחמיר עוד יותר את הפערים הללו.

אחת התפיסות השגויות המשמעותיות ביותר בנוגע להנקה נוגע לכך שעל אישה להניק כל 3-4 שעות בכדי לבסס אספקת חלב מספקת בתחילת הדרך. במציאות, על אימהות להניק את ילדיהן על-פי דרישה, בהתאם לרמזים מצד היילוד , האמור להוביל להנקה לפחות שמונה פעמים במהלך 24 שעות.

המומחים מסביירם כי חלק מהנשים יכולות להניק את ילדיהן במרווחים גדולים ועדיין לייצר אספקת חלב מלאה. עם זאת, מרבית הנשים יידרשו להניק בתדירות הרבה יותר גבוהה מכך בכדי לבסס אספקת חלב.

גישה זו עשויה להיות בלתי-אפשרית עבור נשים עם מספר תינוקות להנקה ועליהן למצוא לוח זמנים המתאים להן, דוגמת הנקה לפי דרישה של התאום הרעב הראשון ולאחר מכן השכמת השני לצורך הנקה.

המומחים גם הזכירו לנוכחים בקהל כי הנקה אינה אמורה לכאוב. הנקה עשויה להוביל להתפתחות רגישות כאשר הפטמות מתרגלות להנקה, אך כאב עז מעיד על בעיה בתפיסת התינוק או בעיות אחרות הדורשות הערכה של רופא או יועצת הנקה.

אין מקום להפסיק או אף להשהות זמנית הנקה לאחר בדיקת CT או MRI עם חומרי ניגוד, בזמן טיפול אנטיביוטי, בזמן טיפול בדלקת שד, או לאחר ניתוח שדרש טשטוש. החריג היחיד הינו לאחר ניתוח בו ניתן קודאין או טרמדול לאימהות עם הגן המשפיע על המטבוליזם של אופיואידים אלו, דבר העשוי להציב את התינוק בסיכון למנת-יתר.

יש לצמצם צריכת משקאות אלכוהוליים או להגבילם לעד 0.5 גרם אלכוהול/ק”ג משקל גוף, אשר באישה במשקל 60 ק”ג מקביל לכשתי כוסות בירה. באופן אידיאלי, יש להניק לפחות שעתיים לאחר צריכת אלכוהול, נקודת זמן בה ריכוז אלכוהול בדם הוא הנמוך ביותר. על הנשים להיות מודעות לכך שאלכוהול עשוי להפחית תגובת פרולקטין להנקה, דבר העשוי להשפיע לרעה על ההתפתחות המוטורית של התינוק. אין נתונים רבים אודות ההשפעה של שימוש במריחואנה במהלך ההיריון על התינוק.

נשים החוזרות לעבודה בזמן שהן מניקות אינן צריכות למלא את המקררים בחלב שאוב בזמן שהן בעבודה. עליהן להאכיל את ילדיהן בחלב שנשאב באותו יום. מתן כמות חלב גדולה יותר מזו שנשאבה, או תוספת חלב שאוב לאחר הנקה, אינה צעד נבון מאחר ועשויה להוביל להאכלת יתר של התינוק וסיכון לסירוב לשד.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACOG

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה