Breast Feeding

חסרים אינפורמטיבים במחקר מיקרונוטריאנטים ובתוכניות לאומיות (World Rev Nutr Diet)

מאת צוות MYMILK

מאמר שפורסם לאחרונה מתייחס כי תוכניות התערבותיות לתיסוף והעשרת מיקרונוטריאנטים הן בעלות השלכות חיוביות על בריאות הציבור, ומהוות הפוקוס במחקרים תזונתיים ב3 העשורים האחרונים.

רוב התוכניות מיוצרות עי הWHO בהתבסס על עדויות ממחקרים מדעיים בתחום. תוכניות אלה כוללות תיסוף ברזל וחומצה פולית בהריון, תיסוף ויטמין A בילדים מתחת לגיל 5, מולטיויטמינים בילדים צעירים, תוכניות תיסוף מזונות ותוכנית העשרת מלח ביוד.

אולם פערים קיימים כולל פערים בתחום תוחלת החיים, וחלק מהתוכניות אינן עקביות. כדוגמת מולטיויטמינים בהריון עוד בהתעברות, האם תיסוף משפר את איכות חלב האם והתפתחות התינוק, אין מספיק מידע האם תיסוף חומצה פולית עלולה להיות מזיקה באוכלוסיה עם נטיה לחסר בויטמין B12.

תיסוף מולטיויטמינים אינו אפקטיבי לשיפור גדילה והתפתחות ילדים. שיפור טכנולוגיות אנליזות חלב האם להרכב מיקרונוטריאנטים מעידים על רמות נמוכות באוכלוסיות רבות, ומידע נוסף נדרש לקביעת אפקטיביות התערבות על הרכב הנוטריאנטי של חלב האם.

יש חשיבות להתפתחות תחום הביומרקרים של מיקרונוטריאנטים , ומדידת תגובות ביולוגיות להתערבות תזונתית באמצעות הטכנולוגיות החדשות כולל מטאבולומיקס, פרוטאומיקס ואפיגנטיקה, במטרה לקדם את התחום.

World Rev Nutr Diet.2016;115:109-17. doi: 10.1159/000442077. Epub 2016 May 19.

Current Information Gaps in Micronutrient Research, Programs and Policy: How Can We Fill Them?

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה