Breast Feeding

הטיפול בכאב בשד בנשים מניקות (Hong Kong Med J)


מאת צוות MYMILK


מספר הנשים המניקות עלה משמעותית בשלושת העשורים האחרונים. אולם יש חשש כי הליווי הרפואי הקיים אינו מתאים לצרכי האם המניקה. כאב בשד הינו מצב נפוץ אצל נשים מניקות אשר פונות לייעוץ הצוות הרפואי. ברב המקרים האישה מגיעה  מיוזמתה לרופא לאחר ייעוץ אונליין.

מאמר מהונג קונג סקר את הטיפול הרפואי במקרה של כאב בהנקה. הסקר כלל ניטור מאפיני הכאב ומשך הכאב, טיפול לפני הפניה, הרגלי הזנת התינוק, תזונת האם, ובידוק השד. באם אובחנה חסימה, שחרור בוצע ע”י הצוות הרפואי.

 נשים עם כאב כרוני טופלו באנטיביוטיקה. כאשר אובחן אבסס, האישה הופנתה לכירורג שד. מתוך 69 מקרים, 45 הניקו מעל חודש. הכאב התמשך מעבר ל-7 ימים ב22 מהנשים.

טיפול אנטי-פטרייתי או אנטיביוטיקה היה לא יעיל ב-31 מהמקרים לפני הייעוץ. גודש אובחן בחמישה נשים, סתימת צינורית ב-35 נשים, מסטיטיס ב13 מהנשים, אבסס ב6 נשים, תנוחת הנקה ב-7 נשים, סדקים בפטמה בשתי נשים, וזיהום עורי באישה אחת.

אנטיביוטיקה נרשמה ל21 מהמקרים, וטיפול אנטי-פטרייתי במקרה אחד. סתימת צינורית הינה הסיבה הנפוצה לכאב בשד, אולם ללא שיחרור הסתימה, מצב זה עלול להפוך לדלקת בשד- מסטיטיס או אבסס, או לגרור להפסקת הנקה.

 המלצות המאמר הם לכלול קליניקות הנקה לתמיכה טובה יותר בנשים מניקות ולקדם הכשרה מקצועית מתאימה.

הערה: תרבית חלב אם הינה סטנדרט באיבחון וטיפול כאבים בשד. לפי האקדמיה האמריקאית לרפואת הנקה יש לשלב איבחון בתרבית חלב במקרים של כאב כרוני, דלקת חוזרת, אי תגובה לאנטיביוטיקה תוך 48 שעות, מקרים חמורים, בכל מקרה של כאב בשד שאינו מוסבר עי סמפטומים בשד (כאב עמוק, חשד לפטריה וכו).

Hong Kong Med J.2016 Aug;22(4):341-6. doi: 10.12809/hkmj154762. Epub 2016 Jun 17., Breast painin lactating mothers., Leung SS1.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה