Breast Feeding

התייחסות והבהרות לדו”ח ארגון הבריאות העולמי בנושא ההנקה/מאת ד”ר רביד שכטר וד”ר שרון הרמתי (*)

ארגון הבריאות העולמי מייצר הנחיות למדיניות אשר תקדם את בריאות הציבור. כל סמכויות הבריאות בעולם קבעו את עליונות ההנקה וחלב האם על כל אלטרנטיבה באופן חד משמעי וההשלכות האדירות שיש להנקה על בריאות הציבור. כל זאת בהתבסס על אינספור מחקרים מבוססים שהתבצעו במדינות מתפתחות ובמדינות מפותחות. 

כל העקרונות המדוברים נקבעו כבר בשנת 1981 באמנה בינלאומית לשיווק תחליפי חלב אם (“הקוד”)

הדוח הנוכחי רק בדק את היישום של הקוד וקבע שהיישום מאד לא מספק, ובמיוחד לוקה בחסר דווקא במדינות מפותחות.

האמנה נכתבה (כבר ב 1981 כאמור) במטרה להגביל את הפעילות השיווקית ע”י חברות התמ”ל. הגבלה כזו חייבת להיות מעוגנת מדינית בחוקים ותקנות לצורך אכיפתם. וכאן המצב עגום באירופה וגם בישראל.

הבעיה עם שיווק בלתי הוגן של תמ?ל היא שפעילות שיווקית נרחבת זאת יוצרת מצג שווא אצל אמהות וגם אצל רופאים ואנשי מקצוע בנוגע להיות פורמולה תחליף בלתי-מזיק לחלב אם, דבר המוכח מחקרית כשגוי. מעבר לכך שיווק פורמולה מעודד נשים מניקות ?לשלב? בין הנקה לפורמולה, פעולה שמוכחת כפוגעת בהנקה לטווח ארוך, לצד החשיפה לפורמולה שבעצמה נמצאה כבעלת השלכות על בריאות התינוק.

בישראל כ 88% מהנשים מתכוונות להניק. עם זאת רק כ 50% מניקות בלעדית בגיל חודשיים-שלושה וכ 22% בלבד מניקות בלעדית בגיל חצי שנה. (נכון ל 2011)

יש צורך במדיניות מקיפה וברורה ויישום שלה בכל הנוגע בתמיכה בהנקה ובעיקר בימים הראשונים לאחר הלידה. הגבלת שיווק תמ?ל הוא רק צעד אחד בכיוון.

יש מקום לתמיכה פעילה ונרחבת להנקה נכונה, כולל יישום אקטיבי בבתי החולים ובקהילה, בעיקר בתקופה שלאחר הלידה, ומתן כלים אבחוניים וטיפוליים לצוות המטפל לאפשר לנשים בחירה מושכלת בהנקה ולאפשר לנשים שרוצות להניק להמנע מקשיים ולהתגבר על סיבוכים – להצלחת הנקה לאורך זמן ולתועלת האם והתינוק. 

* המחברות הן מנכ”ליות משותפות של חברת mymik העוסקת בבדיקות דיאגנוסטיות של חלב אם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה