Bacterial infections

התועלת של טיפול אנטיביוטי קצר בחולים מונשמים לאחר דום לב (N Engl J Med)

תוספת טיפול אנטיביוטי קצר בחולים תחת היפותרמיה ייעודית לאחר החייאה עקב דום לב פתאומי הובילה להפחתת הסיכון הגבוה לדלקת ריאות על-רקע המנשם, כך עולה מתוצאות מחקר ANTHARTIC, שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל מבוגרים ביחידות טיפול נמרץ, תחת הנשמה מכאנית לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, משנית לקצב לב המתאים למכת חשמל. כל החולים טופלו בהיפותרמיה ליעד של 32-34 מעלות צלזיוס. החוקרים לא כללו במחקר חולם תחת טיפול אנטיביוטי קיים, או חולים עם קולונוזיציה כרונית של חיידקים בעלי עמידויות רבות לטיפול אנטיביוטי. טיפול תוך-ורידי ב-Amoxicillin-Clavulanate או פלסבו ניתנו שלוש פעמים ביום, למשך יומיים, החל מתוך פחות משש שעות מהדום הלבבי.

התוצא העיקרי היה הופעה מוקדמת של דלקת ריאות על-רקע המנשם (במהלך השבוע הראשון לאשפוז).

מדגם המחקר כלל 198 חולים שחולקו באקראי במסגרת המחקר ו-194 חולים נכללו בניתוח הנתונים. ועדה בלתי-תלויה אישרה 60 מקרים של דלקת ריאות על-רקע המנשם, כולל 51 מקרים של הופעה מוקדמת של דלקת ריאות על-רקע המנשם.

היארעות דלקת ריאות מוקדמת על-רקע המנשם הייתה נמוכה יותר עם טיפול אנטיביוטי מניעתי, בהשוואה לפלסבו (19 חולים [19%], לעומת 32 חולים [34%]; יחס סיכון של 0.53, p=0.03). לא תועדו הבדלים מובהקים בין הקבוצות בשיעור היארעות הופעה מאוחרת של דלקת ריאות על-רקע המנשם (4% ו-5%, בהתאמה), מספר הימים ללא הנשמה (21 ימים ו-19 ימים, בהתאמה), משך האשפוז ביחידת טיפול נמרץ (5 ימים ו-8 ימים במידה והחולים שוחררו, ושבעה ימים בכל קבוצה במידה והלכו לעולמם). בדומה, שיעורי התמותה לאחר 28 ימים לא היו שונים באופן מובהק סטטיסטית בין הקבוצות (41% ו-37%, בהתאמה).

לאחר שבעה ימים, החוקרים לא זיהו עליה בשיעור חיידקים עמידים לטיפול אנטיביוטי. אירועים חריגם חמורים לא היו שונים בין הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול אנטיביוטי בן יומיים ב-Amoxicillin-Clavulanate בחולים תחת היפותרמיה ייעודית בעקבות דום לב מחוץ לכותלי בית החולים לווה בהיארעות נמוכה יותר של הופעה מוקדמת של דלקת ריאות על-רקע מנשם, בהשוואה לפלסבו. עם זאת, לא תועדו הבדלים מובהקים בתוצאים מרכזיים אחרים.

N Engl J Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה