Autism

חיסונים כנגד חצבת-חזרת-אדמת אינם מעלים את הסיכון לאוטיזם (Ann Intern Med.)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine עולה כי חיסון כנגד חצבת-חזרת-אדמת (MMR או Measles-Mumps-Rubella) אינו מעלה את הסיכון לאוטיזם או מעודד התפתחות אוטיזם בילדים המועדים לכך. החוקרים כותבים כי זהו המחקר הגדול ביותר עד כה בנושא והוא תורם משמעותית לבסיס העדויות בנושא, מאחר ומאפשר לקבוע כי החיסון לאוטיזם אינו מעלה ולא במעט את הסיכון לאוטיזם.

במסגרת המחקר סקרו החוקרים את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-650,000 ילדים שנולדו בין 1 בינואר, 1999 ועד 31 בדצמבר, 2010. כל הילדים קיבלו שתי מנות חיסון MMR; החיסונים אל הכילו תימרוסל. כל הילדים היו במעקב בין 1 בינואר, 2000, ועד 31 בדצמבר, 2013, עם מעקב כולל של למעלה מ-5 מיליון שנות-אדם. החוקרים אספו נתונים אודות אבחנות של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כולל אוטיזם, תסמונת אספרגר, אוטיזם אטיפי, הפרעות PDD (Pervasive Development Disorder) אחרות והפרעות PDD לא-מוגדרות.

החוקרים מדווחים כי 6,571 ילדים אובחנו עם אוטיזם במהלך תקופת המחקר, עם שיעורי היארעות של 129.7 מקרים ל-100,000 שנות-אדם.

כחלק מניתוח הנתונים, החוקרים גם קבעו את הסיכון של המטופל לאוטיזם, כולל מצבים תסמונת X שביר, Tuberous Sclerosis, תסמונת Angelman Syndrome, תסמונת דאון, תסמונת DiGeorge Syndrome, נוירופיברומטוזיס, תסמונת Prader Willi Syndrome, ותסמונת אדמת מולדת. גיל האם והאב, הרגלי עישון במהלך ההיריון, שיטת הלידה, לידה מוקדמת, מדד אפגר לאחר חמש דקות, משקל לידה נמוך והיקף הראש גם נלקחו בחשבון כחלק מהערכת גורמי הסיכון.

בהשוואת ילדים לאחר חיסון כנגד MMR אל מול ילדים שלא קיבלו את החיסון עלה יחס סיכון מתוקן לאוטיזם של 0.93 (רווח בר-סמך 95% של 0.85-1.02).

כאשר החוקרים סיווגו את המדגם לתתי-קבוצות לפי מין, מדגם לידה, חיסונים אחרים שניתנו, מדד סיכון לאוטיזם, או היסטוריה של אחאים עם אוטיזם, החיסון כנגד MMR לא הביא לעליה בסיכון לאוטיזם בילדים, כולל אלו בסיכון גבוה לאוטיזם או אלו עם אחאים שאובחנו עם אוטיזם.

החוקרים גם בחנו את הסיכון להפרעות אוטיסטיות במהלך שנה אחת לאחר קבלת חיסון ל-MMR ולא זיהו כל עליה בסיכון הנ”ל.

לסיכום, ממצאי המחקר הנוכחי תומכים בבירור בהעדר עליה בסיכון לאוטיזם בעקבות חיסון כנגד חצבת-חזרת-אדמת. הנתונים מצטברים לבסיס העדויות הקיים התומך בבטיחות חיסונים אלו, גם באוכלוסיות בסיכון מוגבר להפרעות אוטיסטיות.

Ann Intern Med. Published March 5, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה