Atrial Fibrillation

הערכת תוצאות בחירה פרטנית של טיפול בDabigatran על פי הסיכון לאירוע מוחי ודימומים מג’וריים בחולים עם פרפור פרוזדורים (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על תוצאות ניתוח חדש של נתוני מחקר RE-LY, מהן עולה כי באמצעות מודלים המבוססים על נתונים זמינים אודות חולים עם פרפור פרוזדורים, ניתן לחזות את הסיכון לתסחיף סיסטמי או אירוע מוחי איסכמי אל מול הסיכון לדימום מג’ורי עם טיפול ב- Dabigatran (פרדקסה) במינונים שונים. באופן זה, ניתן לקבל החלטה מודעת אודות התחלת הטיפול ובחירת המינון הטוב ביותר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התועלת האבסולוטית והנזקים של טיפול ב-Dabigatran (פרדקסה) בחולים פרטניים עם פרפור פרוזדורים ולזהות את המינון האופטימאלי בכל מטופל. לצורך כך, הם יצרו מודל חיזוי אירוע מוחי איסכמי/תסחיף סיסטמי ודימום מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים. המודל התבסס על שלוש זרועות טיפול במחקר ה-RE-LY, כולל 11,955 במדגם ליצירת המודל ו-6,158 חולים במדגם לתיקוף המודל.

המודל כלל נתונים זמינים, כולל גיל, מין, עישון, טיפול בנוגדי-טסיות, מחלת כלי דם קודמת, סוכרת, לחץ דם, תפקוד כלייתי וריכוז המוגלובין). המודלים שימשו להערכת הסיכון בתוך חמש שנים לאירוע מוחי איסכמי או תסחיף סיסטמי וכן הסיכון לדימום מג’ורי ללא טיפול נוגד-קרישה, תוך השוואה אל מול הסיכונים עם טיפול במינון גבוה ונמוך של Dabigatran.

הכיול של המודל היה טוב, עם יכולת הבחנה טובה בסיכון לאירוע מוחי/תסחיף סיסטמי (C-statistics = 0.65) ודימומים מג’וריים (C-statistics = 0.69). הירידה האבסולוטית לאחר חמש שנים בסיכון לאירוע מוחי איסכמי/תסחיף סיסטמי עם Dabigatran במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום, נעה בין פחות מ-10% ב-20% מהחולים ועד מעל 25% ב-7% מהחולים. מנגד, העליה האבסולוטית בסיכון לדימום מג’ורי בתוך חמש שנים נעה בין פחות מ-5% ב-53% מהחולים ועד 15-20% ב-1% מהחולים.

מהשוואת התוצאות עם Dabigatran במינון גבוה לעומת טיפול במינון נמוך עלה כי סך התועלת (הירידה האבסולוטית בסיכון לאירוע מוחי/תסחיף סיסטמי פחות העליה האבסולוטית בסיכון לדימום מג’ורי) הייתה חיובית ב-46% מהחולים.

החוקרים כותבים כי ניתן לנבא את התועלת והנזקים האפשריים של טיפול ב- Dabigatran בחולים עם פרפור פרוזדורים על-סמך מאפייני חולים זמינים. הערכות אלו של תוצאות הטיפול עשויות לסייע בתהליכי קבלת החלטות משותפים בטרם מתחילים בטיפול ב- Dabigatran וכן עשויות לתרום מידע חשוב לבחירת מינון הטיפול.

Circulation 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה