Atrial Fibrillation

השוואת היפוך קצב מאוחר לעומת טיפול מוקדם בחולים עם פרפור פרוזדורים חדש (N Engl J Med)

בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים, היפוך קצב מוקדם זמן קצר לאחר הפניה לחדרי מיון הוביל לתוצאות דומות לאלו שתועדו בעקבות היפוך קצב מאוחר, כך עולה ממחקר רב-מרכזי חדש מהולנד, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים לעיתים קרובות בוחרים בהשבה מיידית של מקצב סינוס באמצעות טיפול תרופתי או היפוך חשמלי. עם זאת, לא ידוע אם השבה מיידית של מקצב סינוס נדרשת במצבים אלו, מאחר ופרפור פרוזדורים פעמים רבות חולף עצמונית.

במחקר רב-מרכזי, אקראי, בתווית-פתוחה, העדר-נחיתות, נכללו חולים יציבים המודינאמית, עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים (פחות מ-36 שעות) תסמיני.  המשתתפים חולקו באקראי לקבוצת מעקב בלבד (היפוך מקצב מאוחר, טיפול בתרופות להאטת קצב הלב בלבד והיפוך במידה ופרפור פרוזדורים לא חלף בתוך 48 שעות) או היפוך מקצב מוקדם.

תוצא הסיום העיקרי היה נוכחות מקצב סינוס לאחר ארבעה שבועות. העדר נחיתות הוגדר בנוכחות סף תחתון של רווח בר-סמך 95% להבדל בין הקבוצות בתוצא הסיום העיקרי של מעל 10- נקודות אחוז.

החוקרים מדווחים כי מקצב סינוס לאחר ארבעה שבועות תועד ב-193 מבין 212 חולים (91%) בקבוצת היפוך מקצב מאוחר וב-202 מבין 215 חולים (94%) מאלו בהם בוצע היפוך מוקדם (הבדל של 2.9- נקודות אחוז בין הקבוצות, p=0.005 להעדר-נחיתות). בקבוצת היפוך מקצב מאוחר, מעבר למקצב סינוס בתוך 48 שעות תועד עצמונית ב-150 מבין 218 חולים (69%) ולאחר היפוך מאוחר תועד ב-61 חולים (28%). בקבוצת היפוך מוקדם, מעבר למקצב סינוס תועד עצמונית לפני התחלת טיפול להיפוך מקצב ב-36 מבין 219 חולים (16%) ולאחר היפוך תועד ב-171 חולים (78%).

בקרב חולים שהשלימו ניטור מרחוק במהלך ארבעה שבועות מעקב, הישנות פרפור פרוזדורים תועדה ב-49 מבין 164 חולים (30%) בקבוצת היפוך מאוחר וב-50 מבין 171 חולים (29%) בקבוצת היפוך מקצב מוקדם. בתוך ארבעה שבועות מההקצאה האקראית, סיבוכים משנית להיפוך מקצב תועדו ב-10 חולים ו-8 חולים, בהתאמה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים שפנו לחדר מיון בתמונה של פרפור פרוזדורים חדש ותסמיני, גישת מעקב בלבד הייתה לא-נחותה בהשוואה להיפוך מוקדם להשגת מקצב סינוס לאחר ארבעה שבועות.

N Engl J Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה